Lider PNL: Numirea lui Ponta, un afront adus în primul rând partenerului nostru strategic, SUA

Vicepreşedintele PNL Pavel Popescu critică numirea lui Victor Ponta în funcţia de consilier onorific al premierului: „Este un afront adus în primul rând partenerului nostru strategic, Statele Unite ale Americii, să îl numeşti într-o asemenea poziţie pe Victor Ponta”.

1855 afișări
Imaginea articolului Lider PNL: Numirea lui Ponta, un afront adus în primul rând partenerului nostru strategic, SUA

Lider PNL: Numirea lui Ponta, un afront adus în primul rând partenerului nostru strategic, SUA

„Numirea fostului premier Victor Viorel Ponta în poziţia de consilier onorific al prim-ministrului este nici mai mult, nici mai puţin decât un veritabil "middle finger" arătat partenerilor noştri euro-atlantici, care şi-au pus încrederea în România ca actor cheie la nivel regional în proiecte majore precum reconstrucţia Ucrainei şi protejarea valorilor democratice în lupta împotriva autocraţiilor. Nu mă tem să o spun: este un afront adus în primul rând partenerului nostru strategic, Statele Unite ale Americii, să îl numeşti într-o asemenea poziţie pe Victor Ponta, omul ce discreditează săptămânal la TV cel mai bun prieten al României - SUA, omul Partidului Comunist Chinez, cu atât mai mult într-un domeniu sensibil precum cel al relaţiilor economice internaţionale”, scrie, pe Facebook, Pavel Popescu.

El afirmă că Victor Ponta este „un aliat al fasciştilor de la AUR, consilier asumat al lui George Simion şi unul dintre cei mai mari oponenţi ai Ucrainei în discursul public”.

„De la începerea războiului lui Putin împotriva Ucrainei, Ponta nu a ratat nici măcar o ocazie să iasă la televizor să bagatelizeze eforturile României de a ne sprijini vecinul în războiul de agresiune pentru a-i alunga pe ruşi din ţară. Victor Ponta a fost premierul care a semnat 10 memorandumuri de înţelegere cu Republica Populară Chineză, între care memorandumul secret cu Huawei, prin care era promis sprijin pentru participarea companiei chineze la structuri critice, de securitate, dar şi o înţelegere pentru centrala de la Cernavodă, care era promisă, de asemenea, chinezilor. Ponta a fost cel care a insistat ca România să ridice relaţiile cu China la nivel de parteneriat strategic, în ciuda tuturor îngrijorărilor de securitate faţă de această ţară prezentate la nivelul comunităţii euro-atlantice. Nu a ratat nici măcar o ocazie să îşi manifeste simpatia pentru China. Omul s-a şi însurat la Beijing, după ce a făcut toate eforturile de care a fost capabil să ne arunce, la pachet cu resursele noastre strategice, în mâinile unei puteri care caută deseori să dezbine ordinea internaţională bazată pe reguli”, adaugă liberalul.

El îi cere lui Marcel Ciolacu să „reconsidere” numirea lui Ponta în funcţia de consilier onorific al premierului.

„Ca vicepreşedinte al unui partid de coaliţie, în spiritul pragmatismului care ştiu că vă caracterizează, domnule premier Marcel Ciolacu, vă sfătuiesc să reconsideraţi această numire care nu vă face cinste şi care cu siguranţă nu face cinste ţării pe care, vremelnic, aţi ajuns să o administraţi”, încheie Popescu.

Fostul premier Victor Ponta a fost numit vineri consilier onorific al prim-ministrului în domeniul relaţiilor economice internaţionale, potrivit unei decizii publicate în Monitorul Oficial.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici