Liderii partidelor care-l sprijină pe Iohannis îi propun lui Croitoru o întâlnire comună, marţi

Liderii PSD, PNL, UDMR, PC şi al grupului minorităţilor naţionale îl invită pe premierul desemnat, Lucian Croitoru, la o întâlnire comună, marţi, la Sala drepturilor omului din Palatul Parlamentului, a declarat liderul PSD Mircea Geoană, menţionând că acestuia i se va comunica ceea ce ştie deja.

24 afișări
Imaginea articolului Liderii partidelor care-l sprijină pe Iohannis îi propun lui Croitoru o întâlnire comună, marţi

Lucian Croitoru, premierul desemnat (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

"Avem decizia unanimă a reprezentanţilor majorităţii, inclusiv a colegilor de la UDMR, cu care am avut o consultare permanentă în cursul acestei zile, să-i oferim domnului Croitoru o întâlnire comună, marţi, la ora 14,00, la Sala Drepturilor Omului din Parlamentul României", a spus Mircea Geoană.

El a menţionat că alegerea sălii a fost în mod evident indicată către simbolistica acestui moment important.

Geoană a mai spus că speră ca Lucian Croitoru să-şi depună mandatul de premier desemnat, susţinând că acesta este folosit de Traian Băsescu drept "un iepure" şi că nu are niciun fel de şansă să găsească sprijin în Parlament.

Premierul desemnat, Lucian Croitoru, a anunţat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria, că a avut convorbiri cu liderii partidelor parlamentare şi cel al grupului minorităţilor pentru stabilirea programului consultărilor cu aceştia, menţionând că aşteaptă duminică o confirmare a orei de întâlnire de la Mircea Geoană.

"Aceste consultări vor avea loc probabil în zilele de luni şi marţi", a spus el, precizând că menţiunea "probabil" se referă la faptul că a agreat cu liderul PSD, Mircea Geoană, să-i facă o propunere privind ora la care să aibă loc întâlnirea, iar acesta să confirme în cursul zilei de duminică.

Premierul desemnat a precizat că, exceptând data incertă a întâlnirii cu PSD şi PC, programul pentru ziua de luni era următorul: la ora 14.00, întâlnire cu PDL, la sediul partidului, la ora 16.00, întrevedere cu PNL, de asemenea la sediul formaţiunii, iar la ora 18.00 cu liderul grupului minorităţilor naţionale, la Parlament.

Croitoru avea stabilită pentru marţi, la ora 14.00, o întâlnire cu liderii UDMR, la sediul formaţiunii.

Liderul PDL, premierul în exerciţiu Emil Boc, a declarat, sâmbătă, că prim-ministrul desemnat, Lucian Croitoru, a invitat PDL pentru luni la consulări, menţionând că întâlnirea va avea loc unde va dori acesta.

Liderul UDMR, Marko Bela, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că a fost sunat de premierul desemnat de preşedinte, Lucian Croitoru, cu care a stabilit că se va întâlni marţi, la sediul UDMR, precizând, însă, că nu are mandat de la Consiliul Permanent al UDMR să negocieze ceva cu acesta.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a anunţat, sâmbătă, că a fost contactat de premierul desemnat, Lucian Croitoru, care a propus o întâlnire cu formaţiunea liberală, aceasta urmând să aibă loc, luni după-amiază, la sediul central al PNL, el menţionând că poziţia liberalilor rămâne neschimbată.

Parlamentarii din grupul minorităţilor naţionale se vor întâlni, luni, la Camera Deputaţilor, cu premierul desemnat, Lucian Croitoru, a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, deputatul Varujan Pambuccian, precizând că grupul îl susţine în continuare pentru funcţia de premier pe Klaus Iohannis.

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, sâmbătă, la Braşov, că a fost contactat telefonic de către premierul desemnat Lucian Croitoru, care i-a solicitat o întâlnire la partid sau la Senat, însă liderul social-democrat a spus că "dialogul şi consultarea nu-şi au rostul".

Geoană a declarat, duminică, înainte de întâlnirea de la Senat, că, după ce se va sfătui cu ceilalţi lideri ai formaţiunilor politice care alcătuiesc majoritatea parlamentară, va comunica şi decizia sa legată de participarea la consultarea cu premierul desemnat, Lucian Croitoru.

La rândul său, vicepreşedintele PNL Relu Fenechiu a spus că, dacă a fost programată vreo întâlnire a lui Croitoru cu PNL, acesta este invitat să se pregătească pentru întâlnirea de marţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici