Liderii USL s-au reunit la Vila Lac 1. Ponta: Nu avem o decizie, eu propusesem patru vicepremieri, liberalii nu au fost de acord. Dacă nu e consens, nu se face restructurarea

Liderii USL s-au reunit, marţi, la Vila Lac 1, pentru a discuta despre restructurarea Guvernului. Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, că a propus în şedinţa USL o variantă în care Klaus Iohannis era ministru de Interne şi vicepremier, urmând ca Guvernul să aibă patru vicepremieri - PSD, PC, PNL, UNPR - dar nu s-a ajuns la un consens.

1686 afișări
Imaginea articolului Liderii USL s-au reunit la Vila Lac 1. Ponta: Nu avem o decizie, eu propusesem patru vicepremieri, liberalii nu au fost de acord. Dacă nu e consens, nu se face restructurarea

Victor Ponta (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Am propus eu ca luni să mergem în Parlament într-o formulă care Iohannis era ministru de Interne şi vicepremier", a spus Ponta.

El a menţionat că poitrivit propunerii sale, Guvernul urma să aibă patru vicepremieri - PNL, PSD, PC şi UNPR.

Premierul a precizat însă că liderii USL nu s-au înţeles, nefiind un consens pe formula de restructurare a Guvernului.

Ponta: Liberalii nu au fost de acord cu formula de restructurare pe care am propus-o

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, că liberalii nu au fost de acord cu formula de restructurare a Guvernului pe care a propus-o, el arătând că discuţiile vor continua şi că restructurarea Executivului nu se va face atât timp cât nu există o înţelegere.

"Nu putem să avem o înţelegere pe întregul pachet de restructurare a Guvernului, nu se face restructurarea. Adică nu se poate face pe bucăţele. Eu nu cred că este serios şi responsabil să mă duc în fiecare săptămână în faţa Parlamentului să cer un nou vot. Dacă acum merg - pentru că altfel domnul Iohannis nu poate fi viceprim-ministru şi ministru de Interne - dacă acum merg, atunci acum şi anul 2014 nu mai schimbăm Guvernul şi ca să fiu foarte sincer mi-aş dori să nu mai schimbăm nici miniştrii. Dacă se poate ar fi extraordinar", a spus Ponta.

El a precizat că liberalii nu au fost de acord cu formula de restructurare pe care a propus-o, care implică o viziune de restructurare, cu patru vice-premieri şi patru miniştri delegaţi care devin miniştri plini.

"Colegii liberali nu sunt de acord cu această formulă de restructuare", a spus Ponta, care nu a dat detalii privind argumentele invocate de liberali.

"Nu e politicos şi colegial să povestesc lucruri care ţin de discuţia internă. În măsura în care doresc, colegii liberali o să vă spună dânşii", a spus Ponta.

Ponta: Nu există bucăţele,ci o viziune a Guvernului. Dacă nu e un consens, nu se face restructurarea

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, că în cadrul negocierilor din USL nu se pot face discuţii "pe bucăţele", ci "pe un pachet" şi "o viziune asupra Guvernului" pe care a propus-o, iar, dacă nu se ajunge la un consens în USL, restructurarea guvernamentală nu se va realiza.

Ponta a fost întrebat cu ce anume din propunerile făcute în cadrul reuniunii USL liberalii nu au fost de acord.

"Nu există bucăţele, există o viziune asupra structurii Guvernului pe care eu, ca prim-ministru, trebuie să o propun Parlamentului. Aceasta nu se compune din bucăţele, se compune dintr-un tot. Şi pe acest tot nu avem consens", a declarat Ponta.

El a ţinut să precizeze că este de acord ca prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, să fie vicepremier şi ministru de Interne.

Premierul a susţinut că, dacă nu se ajunge la o înţelegere pe întregul "pachet de restructurare a Guvernului", nu se va face restructurarea Cabinetului.

"Eu nu cred că este serios şi responsabil să mă duc în fiecare săptămână în faţa Parlamentului să cer un nou vot. (....) Nu avem un consens pe această formulă de restructurare a Guvernului, imediat ce avem vă anunţăm şi imediat ce avem acest consens pot să cer oficial Parlamentului un nou vot pentru structura Guvernului", a menţionat Ponta.

El a afirmat că propunerea sa a avut în vedere faptul că restructurarea guvernamentală nu trebuie să se rezume doar la propunerile făcute de PNL.

"Nu ne-am înţeles pe toată formula cu care să eu să merg în faţa Parlamentului. Parlamentul României şi majoritatea care ne susţine, repet, e vorba de patru partide şi de grupul minorităţilor naţionale. Nu poate fi chemat din punctul meu de vedere, ca prim-ministru, să se pronunţe doar asupra unei mici schimbări de procedură solicitată de domnul Antonescu, ci trebuie să folosim acest prilej pentru a îndepărta ce nu a funcţionat bine în modul de funcţionare a Guvernului şi a asigura pentru viitor responsabilitatea comună şi egală şi solidaritatea între cele patru partide", a susţinut Ponta.

Premierul a declarat că nu s-a pus problema preluării unor portofolii de la PNL sau să fie schimbate ministere între partide.

El a precizat că a mai existat propunerea ca cei patru miniştri delegaţi să obţină statutul de miniştri plini.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici