Liderul Grupului socialiştilor din PE: Victor Ponta nu are niciun motiv să demisioneze

Liderul Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European, Gianni Pittella, susţine că premierul Victor Ponta nu are niciun motiv să demisioneze din fruntea Guvernului României, el exprimându-şi ”deplinul sprijin” pentru acesta.

758 afișări
Imaginea articolului Liderul Grupului socialiştilor din PE: Victor Ponta nu are niciun motiv să demisioneze

Victor Ponta (Imagine: Adi Piclisan/Mediafax Foto)

"România este un stat suveran şi respect întru totul independenţa autorităţilor române. Cu toate acestea, doresc să îmi exprim deplinul sprijin pentru Victor Ponta şi pentru Guvernul pe care îl conduce. Cred că, în ultimii ani, România a înregistrat progrese socio-economice considerabile şi că trebuie să continue pe acest drum. România are în acest moment nevoie mai mult ca oricând de stabilitate, dat fiind contextul regional”, arată Gianni Pittella, preşedintele Grupului Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European, într-un mesaj transmis prin Biroul de presă al PSD.

Gianni Pittella mai spune că, din punctul său de vedere, Victor Ponta nu are niciun motiv să renunţe la funcţia de prim-ministru.

”Este foarte important să menţinem separaţia puterilor în stat, în acord cu valorile europene în care credem cu toţii”, adaugă preşedintele Grupului Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European.

Premierul Victor Ponta este urmărit penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor în dosarul Turceni - Rovinari, fapte pe care le-ar fi săvârşit în perioada în care era avocat.

De asemenea, DNA a cerut Camerei Deputaţilor avizarea urmăririi penale pe numele premierului şi pentru conflict de interese.

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a decis, vineri, să trimită solicitarea în cazul lui Victor Ponta la Comisia juridică, aceasta urmând să informeze când întocmeşte raportul, termenul maxim fiind de două săptămâni, a precizat secretarul Camerei, Ion Ciolacu.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, vineri, că, în condiţiile în care DNA a comunicat că premierul Victor Ponta este învinuit de fapte penale, i-a solicitat demisia acestuia, el spunând că, în opinia sa, este o "situaţie imposibilă" pentru România ca premierul să fie învinuit de fapte penale.

Ulterior, premierul Victor Ponta a anunţat că respectă poziţia publică a preşedintelui Klaus Iohannis, dar că a fost numit la conducerea Guvernului de către Parlament şi numai Parlamentul îl poate demite.

Victor Ponta a fost învestit în funcţia de prim-ministru al României în mai 2012, în urma căderii Guvernului Ungureanu prin moţiunea de cenzură a Uniunii Social-Liberale.

De asemenea, Ponta este preşedinte al PSD din februarie 2010.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici