Liderul senatorilor PNL, Daniel Fenechiu: Nu-l cred în stare pe generalul Ciucă să plagieze

Premierul Nicolae Ciucă „este un om serios, nu-l cred în stare să plagieze, nu a furat niciodată startul”, declară liderul senatorilor PNL, Daniel Fenechiu.

573 afișări
Imaginea articolului Liderul senatorilor PNL, Daniel Fenechiu: Nu-l cred în stare pe generalul Ciucă să plagieze

„Am văzut declaraţia primului-ministru, generalului Ciucă, care spune că a muncit pentru doctorat şi că doctoratul e rezultatul muncii lui şi nu al unor manopere dolosive şi la modul cum îl cunosc pe generalul Ciucă, înclin să-i dau dreptate. Adică omul este un personaj care în viaţă a muncit pentru rezultatele care le-a obţinut. E un om care, din informaţiile care le am, nu a furat niciodată startul, nu s-a băgat în faţă, nu a folosit manevre dolosive, e un om care a muncit pentru ce a făcut şi de aia a şi fost de altfel apreciat la nivel militar şi uman”, declară la RFI Daniel Fenechiu.

El apreciază că „în anii 90, când volumul de informaţii era mult mai mic, când erau foarte puţine lucrări de specialitate, oamenii ca să poată să facă o lucrare de diplomă, o lucrare de licenţă, trebuiau să se documenteze din lucrările care apăruseră până la data respectivă, pentru că de regulă, cărţile se fac din cărţi, cu menţionarea sursei, cu diverse lucruri”.

„În momentul în care ai o bibliografie care nu este extrem de amplă şi în momentul în care îţi faci temele, îţi faci treaba, există extrem de uşor posibilitatea ca anumite preluări pe care le ai să semene cu alte texte din diverse lucrări de specialitate asemănătoare sau cu teme, să zic aşa, chiar identice. Este un proces cât se poate de firesc (...). Nu-l cred în stare pe generalul Ciucă să plagieze, îl ştiu un om serios şi cred că în timp se va lămuri foarte bine această situaţie”, conchide Fenechiu.

„Consider că am realizat teza de doctorat conform cerinţelor legale existente la acea vreme şi, în consecinţă, am iniţiat solicitarea de verificarea a acesteia de către Comisia de Etică a UNAp”, transmite Nicolae Ciucă. El spune că UNAp poate cere verificarea de către CNATDCU.

Teza lui Nicolae Ciucă, în baza căreia a devenit doctor în Ştiinţe militare în 2003, include conţinut plagiat în cel puţin 42 de pagini din totalul de 138, a relatat Press One.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici