Liliana Mincă va fi candidatul PSD-PC în Colegiul 19

Liliana Mincă va fi candidatul comun al Alianţei PSD-PC la alegerile din Colegiul 19 Bucureşti, conform preşedinţilor PSD şi PC, Daniel Constantin declarând totodată că a acceptat, de principiu, ca PC să îl susţină pe candidatul social-democrat la primăria Râmnicu Vâlcea, Remus Grigorescu.

66 afișări
Imaginea articolului Liliana Mincă va fi candidatul PSD-PC în Colegiul 19

Liliana Mincă va fi candidatul PSD-PC în Colegiul 19 (Imagine: Liviu Adăscăliţei/Mediafax Foto)

Preşedintele PC, Dan Constantin, a declarat, luni, după o întâlnire cu preşedintele PSD, Victor Ponta, că a acceptat, de principiu, ca PC să îl susţină pe candidatul social-democrat la primăria Râmnicu Vâlcea, Remus Grigorescu.

Ponta şi Constantin au arătat, într-o conferinţă de presă, că Liliana Mincă va fi candidatul comun al Alianţei PSD-PC la alegerile din Colegiul 19 pentru Camera Deputaţilor.

Constantin a adăugat că PC va propune o întâlnire şi cu conducerea PNL, pentru a obţine şi sprijinul liberalilor pentru Mincă.

Cei doi preşedinţi au afirmat că au căzut de acord, principial, ca PC să îl susţină pe social-democratul Remus Grigorescu la alegerile pentru funcţia de primar al oraşului Râmnicu Vâlcea, o decizie oficială urmând a fi luată în Biroul Politic al PC.

Constantin a precizat că europarlamentarul PC Sabin Cutaş va continua să activeze în grupul socialist din Parlamentul European, deşi PC a avut o propunere de afiliere din partea Partidului Conservator din PE.

El a menţionat că apartenenţa lui Cutaş la grupul socialist din PE va continua cât timp va fi în vigoare acordul dintre PSD şi PC pentru Parlamentul European.

Ponta a afirmat că, din cele cinci locuri din Comisia pentru revizuirea Constituţiei care revin PSD, unul va fi ocupat de un parlamentar PC "cu experienţă juridică", fără însă a da nume.

Locul de deputat în Colegiul 19 Bucureşti a devenit vacant după demisia Danielei Popa, numită în Comisia de Supraveghere a Asigurărilor. Popa a demisionat din Parlament la 1 februarie.

Biroul Politic al PC a decis săptămâna trecută ca Liliana Mincă, fost director general al Loteriei, să fie candidatul partidului la alegerile parţiale din Colegiul 19, care vor avea loc în 25 aprilie.

Postul de primar al municipiului Râmnicu Vâlcea a rămas vacant după arestarea, în 27 ianuarie, a lui Mircia Gutău şi condamnarea acestuia de către instanţa supremă, printr-o decizie definitivă, la trei ani şi jumătate de închisoare cu executare în dosarul "Mită la primărie".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici