Liviu Dragnea a depus jurământul

Liviu Dragnea a depus, marţi, jurământul de credinţă în calitate de ministru al Administraţiei şi Internelor, într-o ceremonie desfăşurată la Palatul Cotroceni, el fiind desemnat de conducerea PSD pentru a ocupa această funcţie, în urma demisiei lui Gabriel Oprea.

25 afișări
Imaginea articolului Liviu Dragnea a depus jurământul

Liviu Dragnea a depus jurământul (Imagine: Bogdan Stamatin/MediafaxFoto)

După rostirea jurământului de credinţă, noul ministru de Interne a uitat să semneze, apropiindu-se de şeful statului.

"Data viitoare nu o să se mai repete!", a spus Liviu Dragnea, înainte de a semna.

La rândul său, şeful statului i-a urat "mult succes" noului ministru, iar la finalul discursului său le-a spus celor prezenţi că "nu se oferă şampanie la remanieri!".

La ceremonia de la Palatul Cotroceni au participat, alături de şeful statului, Traian Băsescu, preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului, Mircea Geoană şi Roberta Anastase, premierul Emil Boc, mai mulţi membri ai Cabinetului, printre care Dan Nica, Vasile Blaga, Ecaterina Andronescu, Elena Udrea, Monica Ridzi, Cristian Diaconescu, Mihai Stănişoară, Gabriel Sandu, preşeedintele Curţii Constituţionale, Ioan Vida, precum şi consilieri prezidenţiali.

Preşedintele Traian Băsescu, a semnat marţi, decretele pentru revocarea din funcţia de ministru interimar la MAI a lui Dan Nica şi de numire în funcţia de ministru al Internelor a lui Liviu Dragnea, decretele fiind publicate în Monitorul Oficial.

Vicepremierul Dan Nica a fost propus, marţi, 13 ianurie, Preşedinţiei de către premierul Emil Boc pentru funcţia de ministru interimar al Internelor, în locul lui Gabriel Oprea, care a demisionat din funcţie în aceeaşi zi, după ce a pierdut sprijinul politic al PSD pentru acest portofoliu, ulterior anunţându-şi şi demisia din partid.

Citeşte şi:

Băsescu a semnat decretele de revocare a lui Nica şi de numire a lui Dragnea

Dragnea, desemnat de PSD ministru al Internelor

Vezi aici biografia noului ministru de Interne, Liviu Dragnea

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici