Liviu Dragnea vrea dezbatere pentru Coduri cu specialişti europeni: Nu cred în consultări de o zi

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni că ambele Comisii juridice trebuie să organizeze dezbateri cu asociaţiile de magistraţi şi judecători, la care să participe specialişti de la Consiliul Europei şi Comisia de la Veneţia pentru a pune bazele legilor modificarea Codurilor penale.

908 afișări
Imaginea articolului Liviu Dragnea vrea dezbatere pentru Coduri cu specialişti europeni: Nu cred în consultări de o zi

''Eu vă spun ca preşedinte al Camerei cum văd eu evoluţia ulterioară pe ceea ce înseamnă legile din justiţie. S-a vorbit despre legea răspunderii magistraţilor, modificările Codurilor penale în lumina deciziilor CCR, cred că Comisiile juridice, foarte rapid, după ce trecem şi bugetul şi pică moţiunea de cenzură, trebuie să organizeze dezbateri serioase cu asociaţille judecătorilor, magistraţilor, cu specialişti de la Consiliul Europei, să sperăm că sunt de acord, şi specialişti de la Comisia de la Veneţia şi de la orice altă structură care vrea să se implice în acest demers pentru a discuta despre principiile care trebuie respectate şi dacă este nevoie de modificări legislative sau completări la legislaţia actuală în acest cadru să se dezbată'', a afirmat preşedintele PSD, întrebat ce se va întâmpla cu modificările la Codurile penale.

Liviu Dragnea a precizat că după ce punctele de vedere exprimate vor fi transpuse în documente ele vor trebui să devină proiecte de lege şi să intre în dezbatere parlamentară.

''În final, după ce toate aceste puncte de vedere vor fi transpuse în nişte documente ele să devină proiecte de lege şi să intre şi în dezbaterea parlamentară. Asta cred că trebuie să se întâmple în acest domeniu extrem de sensibil'', a menţionat el.

Liderul PSD a spus că nu crede în consultările publice care se fac ''într-o zi, de dimineaţă până seara'', ci în cele care durează ''o lună, două'' şi în care opinia publică este informată.

Liviu Dragnea a adăugat că în aceeaşi manieră ar trebuie să se lucreze şi la modificări care trebuie aduse Codului Fiscal.

Atât Liviu Dragnea, cât şi Sorin Grindeanu au evitat luni să arate că ar avea cunoştinţă de proiectul de lege care reproducea prevederile din OUG 13 trimis de ministrul Justiţiei, Florin Iordache, CSM şi apoi retras.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici