Liviu Negoiţă ar putea candida pentru a doua funcţie ca importanţă în PD-L

Liviu Negoiţă ar putea candida pentru a doua funcţie ca importanţă în PDL, au declarat pentru Q Magazine surse democrat-liberale.

16 afișări
Imaginea articolului Liviu Negoiţă ar putea candida pentru a doua funcţie ca importanţă în PD-L

Liviu Negoiţă ar putea candida pentru a doua funcţie ca importanţă în PD-L (Imagne: Andrei Spirache/Mediafax Foto)

Potrivit surselor citate de Q Magazine, dacă se va renunţa "la ideea celor patru funcţii de prim-vicepreşedinte în favoarea celei de preşedinte executiv, atunci Liviu Negoiţă ar putea fi singurul candidat pentru acest fotoliu".

În acest sens, sursele au susţinut că soluţia "Negoiţă" este cea mai potrivită pentru a detensiona relaţiile "dintre grupările care şi-ar dori să controleze partidul prin intermediul prim-vicepreşedinţilor".

"Primarul sectorului 3 are o imagine bună, nu este afectat de actul guvernării, iar Videanu, Udrea, Stolojan, Falcă - aceştia fiind unii dintre cei care îşi doresc acest statut - nu se vor opune. Nu mai spun că Negoiţă este agreat şi de Băsescu", au completat sursele citate.

Imaginea pozitivă de care se bucură primarul sectorului 3, Liviu Negoiţă, a fost folosită şi anul trecut, când preşedintele statului l-a propus pe acesta pentru funcţia de premier, după ce guvernul "Croitoru" nu a reuşit să treacă de votul senatorilor şi deputaţilor.

Partidul Democrat Liberal ar putea elimina, din noul Statut, prevederea privind înfiinţarea celor patru funcţii de prim-vicepreşedinţi, adjuncţii direcţi ai preşedintelui partidului, sau ar putea rămâne doar cu o funcţie de prim-vicepreşedinte, au declarat vineri pentru MEDIAFAX, surse din partid.

Astfel, în noua structură de conducere a formaţiunii, cele patru funcţii de prim-vicepreşedinte ar putea fi desfiinţate, o altă variantă luată în calcul fiind păstrarea unei funcţii de prim-vicepreşedinte, aşa cum era prevăzut în Statutul Partidului Democrat înainte de fuziunea cu Partidul Liberal Democrat.

Sursele citate au precizat că raţiunea desfiinţării acestor funcţii o constituie nemulţumirile venite din partea unei părţi a membrilor conducerii partidului privind modul de alegere a celor patru prim-vicepreşedinţi, pe baza moţiunii câştigătoare la alegeri, aşa cum prevede noul Statut adoptat de Consiliul Naţional de Coordonare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici