PDL ar putea renunţa la cei patru prim-vicepreşedinţi

Partidul Democrat Liberal ar putea elimina, din noul Statut, prevederea privind înfiinţarea celor patru funcţii de prim-vicepreşedinţi, adjuncţii direcţi ai preşedintelui partidului, sau ar putea rămâne doar cu o funcţie de prim-vicepreşedinte, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din partid.

19 afișări
Imaginea articolului PDL ar putea renunţa la cei patru prim-vicepreşedinţi

PDL ar putea renunţa la cei patru prim-vicepreşedinţi (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Potrivit surselor citate, liderii PDL au discutat, în ultima perioadă, despre această posibilitate de modificare a Statutului PDL înainte de Convenţia Naţională din luna iulie, când se va alege noua conducere a formaţiunii.

Astfel, în noua structură de conducere a formaţiunii, cele patru funcţii de prim-vicepreşedinte ar putea fi desfiinţate, o altă variantă luată în calcul fiind păstrarea unei funcţii de prim-vicepreşedinte, aşa cum era prevăzut în Statutul Partidului Democrat înainte de fuziunea cu Partidul Liberal Democrat.

Sursele citate au precizat că raţiunea desfiinţării acestor funcţii o constituie nemulţumirile venite din partea unei părţi a membrilor conducerii partidului privind modul de alegere a celor patru prim-vicepreşedinţi, pe baza moţiunii câştigătoare la alegeri, aşa cum prevede noul Statut adoptat de Consiliul Naţional de Coordonare.

Astfel, mai mulţi vicepreşedinţi PDL, dar şi prim-vicepreşedintele Theodor Stolojan s-au declarat împotriva alegerii directe a celor patru împreună cu preşedintele partidului, pledând pentru o alegere uninominală, la fel ca şi a vicepreşedinţilor şi secretarilor executivi.

O decizie privind o nouă modificare a Statutului PDL ar putea fi luată de Colegiul Director al PDL ce va fi convocat cel mai probabil în cursul acestei luni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici