Liviu Pleşoianu, scrisoare deschisă către colegii din PSD: Partidul a fost preluat de călăi ai oricărui principiu

Liviu Pleşoianu a adresat o scrisoare deschisă colegilor din PSD, precizând că partidul a fost preluat de „călăi ai oricărui principiu, de oameni din clei care se dedublează şi îşi inventează azi versiuni noi care pornesc a se lupta cu versiunile lor de alaltăieri”.

3072 afișări
Imaginea articolului Liviu Pleşoianu, scrisoare deschisă către colegii din PSD: Partidul a fost preluat de călăi ai oricărui principiu

Liviu Pleşoianu, scrisoare deschisă către PSD: Partidul a fost preluat de călăi ai oricărui principiu

„Scrisoare deschisă către colegii din PSD. Chiar dacă acest mesaj nu vă este transmis de unul care e „de-o viaţă în PSD”, ci doar de aproape trei ani, poate va conta tocmai pentru că cel care îl semnează nu are doctorate la SRI, nu are cărţi cu prefaţă şi postfaţă semnate de Coldea şi Maior, nu ia masa în pădure decât la picnic, cu prietenii săi de-o viaţă şi nu culege struguri decât în via străbunicilor de la ţară...”, a scris Liviu Pleşoianu, joi, pe Facebok.

Redăm integral postarea deputatului PSD pe reţeaua de socializare:

„Am încercat şi am reuşit din octombrie 2016 şi până acum două lucruri pe care le consider foarte importante: să lupt fără preget şi fără rezerve cu Hidra care a luat această ţară ostatică de mai bine de un deceniu şi, în acelaşi timp, să nu particip la NICIO întâlnire, de orice fel, a vreunei grupări interne sau externe de putere, din interiorul sau din exteriorul României. Faptul de a rămâne LIBER, complet LIBER, este ceva fără de care nu pot să funcţionez. Ca atare, apreciez şi voi continua să apreciez în partid şi în afara lui DOAR susţinerea celorlalţi OAMENI LIBERI! În primul rând pentru că eu aşa sunt construit. Şi tot în primul rând, pentru că eu am convingerea că românii de aşa ceva au nevoie – de oameni care să intre în politică crezând în ceva şi nu sperând la ceva! Deşi despre asta este vorba, mă feresc să-i spun „politica altfel” pentru că termenul a fost confiscat deja de multă vreme de personaje inventate şi gonflate precum Cioloş şi Iohannis – baloane de săpun umplute cu marketing politic...

Consider că 2019 este anul în care ar trebui să începem să ne re-construim un DRUM, să ne re-gândim un SENS naţional. De asemenea, la nivel de partid este şi anul în care ar trebui să ne desprindem de trecutul şi de prezentul mult prea bogat în pactizări şi înţelegeri pe sub masă şi dincolo de cortină. Dacă este să mă întrebaţi pe mine, nu de mutaţii ideologice pompoase avem noi nevoie acum, ci de un lucru cât se poate de simplu: de a încerca, măcar în anul acesta, să acţionăm la adăpostul propriilor credinţe şi idealuri, iar nu sub pavăza feluritelor grupări suprademocratice şi metastatale. Eu, în mod categoric, voi merge mai departe privind înainte doar către principiile şi idealurile mele şi ale celor care ne-au votat. Dacă PSD, în ansamblul lui, va rezona cu această linie, vom merge împreună şi vom construi împreună SENSURI noi. Dacă nu, eu îmi voi vedea în continuare de drum şi nu mă voi opri...

Cât despre ce se întâmplă zilele acestea în PSD, lucrurile sunt simple: partidul a fost preluat de călăi ai oricărui principiu, de oameni din clei care se dedublează şi îşi inventează azi versiuni noi care pornesc a se lupta cu versiunile lor de alaltăieri. Impostorilor, meduzelor nu am ce să le transmit. Colegilor verticali şi oamenilor care ne-au votat în 2016 aşa cum ne-au votat şi în 2012 am însă multe să le spun. Cu ei chiar am de ce să vorbesc despre CURAJ şi despre PRINCIPII puse în practică!

Ca atare, îmi exprim public sprijinul pentru organizarea rapidă a unui Congres şi pentru o nouă conducere a PSD, alcătuită din oameni precum Codrin Stefanescu, Serban Nicolae, Lia Olguta Vasilescu şi toţi ceilalţi colegi cu genunchii tari şi cu discurs PUBLIC asumat! De asemenea, reiterez public şi clar intenţia mea de a candida la alegerile prezidenţiale din acest an. Aşa cum am scris şi în cartea recent lansată, voi continua să lucrez şi să lupt pentru „ROMÂNIA – ŢARA UNUI VIS POSIBIL”!

P.S. Cât despre CURAJ şi ASUMARE a unor PRINCIPII, provoc oricând la discuţii PUBLICE orice politician-meduză care, lipsit complet de coloană vertebrală, se izbeşte frontal de sine însuşi şi contrazice azi tot ce spunea cu convingere ieri!

...Pentru că am fost primul care, încă din luna decembrie 2016, imediat după alegeri, am spus că Iohannis ar trebui suspendat şi că, dacă acest lucru nu se întâmplă, va face tot ce ţine de el ca „să nu mai rămână piatră pe piatră în această ţară”. Exact această expresie am folosit-o. Multora li s-a părut exagerată, prea dură. ...Apoi, s-a văzut că am avut perfectă dreptate!

...În data de 7 februarie 2017, în plină isterie naţională legată de „OUG 13”, am rămas în bancă, în Parlamentul României, unde am fost trimis prin VOTUL OAMENILOR, şi am protestat civilizat pe toata durata „discursului” plin de ură scrâşnită al Insului din Deal.

...Tot în acea perioadă, am insistat pe toate căile posibile ca PSD să le dea ocazia să se exprime public celor care nu cred într-un stat condus de oameni din spatele cortinei. Mi-am conceput şi un mesaj care să mă definească în tot ceea ce fac: „Lasă-i să lupte alături de tine pe cei care te-au ales să lupţi pentru ei!”...

...În aprilie, m-am dus chiar în bârlogul... mamutului radioactiv. În plină dezbatere a Comisiei de la Veneţia, găzduită la Cotroceni, am vorbit în faţa tuturor despre încălcarea grosolană a Constituţiei României de către Insul-în-geacă-roşie, despre cum înţelege el să nu fie mediator, ci dezbinator şi instigator!

...În cadrul şedinţelor Comisiei de Anchetă din Parlament am adresat toate întrebările corecte, fără nicio ezitare, chiar dacă acolo se afla marele GEORGE MAIOR... Apoi, fără să cer vreun ajutor de la partid, m-am dus pe persoană fizică în faţa sediului central DNA, pentru a-i adresa distinsei KOVESI întrebarea de care tot fugea: „Ce aţi căutat acasă la Oprea în seara turului II al alegerilor prezidenţiale din 2009?”.

...Câteva săptămâni mai târziu, i-am adresat aceeaşi întrebare şi la Bruxelles, privind-o în ochi fără să clipesc şi întâlnindu-i toată URA de care e capabilă. Şi e capabilă de INUMAN de multă...

...Pentru înlăturarea lui Grindeanu am votat fără ezitare. DAR pentru numirea sa la ANCOM n-am mai votat câteva luni mai târziu, declarând că nu sunt BIPOLAR!

...Pentru înscăunarea lui Tudose n-am votat şi mă felicit în fiecare zi pentru asta!

...Am considerat important să lucrez la Legea ONG-urilor, deşi, aşa cum mă aşteptam, o puternică opoziţie a venit chiar dinspre propriul Guvern. Au urmat multe alte proiecte, precum cel privind limitarea mandatelor şefilor din servicii sau cel privind excluderea din magistratură a celor care au lucrat în echipe mixte, în baza protocoalelor secrete cu SRI.

...Bugetul pe 2018 nu l-am votat, pentru că nu mi se pare normal să aloci bani în plus către instituţiile de forţă înainte de a le fi reformat cu adevărat.

...Acelor membri ai opoziţiei care confundă Parlamentul cu stadionul le-am ţinut piept cu propriile arme, pentru că n-am suportat să văd cum sunt efectiv HĂRŢUIŢI colegii mei în Parlamentul României de către o adunătură de roboţei cipaţi.

...Ambasadorilor şi ZEILOR de la Bruxelles le-am răspuns ferm şi argumentat de fiecare dată când au înţeles să ne bată cu linia peste degete, din reflexul de a ne considera copiii inadecvaţi ai Vestului.

Multe ar mai fi de spus despre CURAJ, despre asumarea unei lupte împotriva Sistemului. Cert este că lucrurile sunt simple: ori ai CURAJ, ori n-ai, ori te lupţi, ori nu te lupţi, ori îţi asumi nişte principii, ori nu. Aşa că, fără a mă cocoţa pe vreun piedestal (sunt un om normal, cu calităţi şi defecte), chiar am multe de spus despre „curaj” şi despre „principii asumate”. Dacă aş fi gândit aşa cum din păcate mult prea mulţi gândesc în politica românească, nu m-aş fi expus şi mi-aş fi asigurat foarte uşor un locşor pufos şi relaxant...

Voi continua şi în 2019 să vorbesc şi să acţionez doar sub impulsul lucrurilor în care cred, alături de ceilalţi oameni LIBERI! Fie să FIM!”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici