Ludovic Orban: Dacă România este stat poliţienesc, atunci este unul controlat de către PSD

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a comentat, luni, declaraţia liderului PSD Liviu Dragnea care a susţinut că România este ”aproape de a avea poliţie polică”, liberalul replicând că PSD controlează „statul poliţienesc” întrucât Poliţia este subordonată unei „secretare de şcoală” din Teleorman.

418 afișări
Imaginea articolului Ludovic  Orban: Dacă România este stat poliţienesc, atunci este unul controlat de către PSD

Ludovic Orban: Dacă România este stat poliţienesc, atunci este unul controlat de către PSD

„Poliţia mi se pare că este subordonată secretarei de şcoală din judeţul domnului Dragnea, pe numele ei Carmen Dan. Dânsa este în vizorul nostru şi i-am solicitat demisia şi vom depune procedura de constituire a unei comisii de anchetă privind pensionările şi reangajările din Ministerul de Interne dispuse de Carmen Dan. Dacă (România – n. r.) este un stat poliţienesc, este un stat poliţienesc controlat de PSD. La ora actuală, există extrem de puţine instituţii de stat în România care să nu fie controlate de PSD”, a declarat preşedintele PNL, Ludovic Orban, solicitat să comenteze declaraţia liderului PSD Liviu Dragnea, potrivit căreia România este ”aproape de a avea poliţie politică” şi din acest motiv se impune modificarea legilor justiţiei.

Ludovic Orban a afirmat că, în România, democraţia este în pericol din cauza partidului de guvernământ. „Democraţia în România este într-un pericol real. Dar nu este într-un pericol real din cauza victimizării la care fac apel cei de la PSD, ci din cauza dominaţiei exclusiviste a PSD-ului în mai toate instituţiile statului. La ora actuală în afară de Preşedinţie, de parchete, aproape nu există instituţie de stat care să nu fie controlată de PSD. Aici este vorba despre instituţii importante cum este Avocatul Poporului. Uitaţi-vă la ce face Ciorbea. Este evident că acţionează ca un mărunt membru al PSD. Este vorba despre ASF... Trăim într-un stat în care democraţia este în pericol, dar este în pericol din cauza partidului de guvernământ”, a spus Orban.

Liderul PNL a precizat că a primit „o invitaţie glumeaţă” la un eveniment organizat de Avocatul Poporului, precizând că într-adevăr cochetează cu ideea de a-l face de râs în faţa invitaţilor săi.

„Am primit o glumeaţă invitaţie la un eveniment organizat de Avocatul Poporului care se referă la ombusmen în ţările europene. Să ştiţi că chiar cochetez cu ideea de a-l face de râs pe domnul Ciorbea chiar în faţa invitaţilor săi să vadă şi ei în ce hal a ajuns instituţia Avocatului Poporului sub conducerea lui Victor Ciorbea”, a spus Orban.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat duminică, într-o emisiune televizată, că în momentul de faţă ţara este aproape de a avea poliţie politică, iar sistemul nu se lasă dus uşor, susţinând că are încredere în actualul şef al SRI, Eduard Hellvig, care are o concepţie modernă.

”România e foarte aproape, încă nu e, foarte aproape de a ne trezi cu o poliţie politică. Nu suntem în situaţia în care să avem, dar suntem aproape să avem. Am speranţe în Eduard Hellvig, are o conceptie modernă, sper să reziste la orice tentaţie, prin ce a făcut, lucrurile sunt în regulă, dar există multă manipulare şi influenţă asupra unor instituţii”, a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici