Ludovic Orban îl atacă pe Florin Cîţu: noi astăzi nu inventăm un liberalism

  • Ludovic Orban l-a atacat pe Florin Cîţu care vineri a spus că PNL are nevoie de mai mult liberalism.
  • Noi astăzi nu inventăm un liberalism, nu poţi să vrei să conduci PNL, dacă nu cunoşti Partidul Naţional Liberal de astăzi, dar mai ales pe cel de ieri, a declarat Orban
753 afișări
Imaginea articolului Ludovic Orban îl atacă pe Florin Cîţu: noi astăzi nu inventăm un liberalism

Sursa foto: Mediafaxfoto

Ludovic Orban a făcut aceste declaraţii vineri, la Muzeul Naţional Brătianu din localitatea Ştefăneşti, judeţul Argeş.

Liderul PNL a participat la simpozionul dedicat împlinirii a 157 de ani de la naşterea lui Ion I. C. Brătianu.

El le-a spus participanţilor că liberalismul nu trebuie inventat, acesta fiind legat de istoria României.

„Le-am spus colegilor mei care au venit la Vila Florica că nu poţi să vrei să conduci PNL, dacă nu cunoşti Partidul Naţional Liberal de astăzi, dar mai ales pe cel de ieri, de alaltăieri şi aşa mai departe. Noi astăzi nu inventăm un liberalism. Liberalismul românesc este aparte şi nu poate fi foarte mult diferit de liberalismul promovat de Brătieni şi de toţi cei care au venit după, pentru că este un liberalism puternic ancorat în istoria României, în specificul românesc, în obiectivele pe care le-am urmărit. Toate aceste obiective nu sunt foarte diferite astăzi faţă de obiectivele pe care le-au urmărit Brătienii şi liberalii care au guvernat România după 1876”, a declarat Ludovic Orban.

Preşedintele PNL a vorbit şi despre moţiunea cu care încearcă să câştige un nou mandat în fruntea partidului.

„Din cauza aceasta, moţiunea pe care am prezentat-o ieri arată un liberalism adaptat, care ţine cont de o serie de caracteristici pe care le-a avut politica PNL în constituirea statului modern. În primul rând este un liberalism naţional, care întotdeauna a susţinut interesele fundamentale ale statului român şi promovarea acestor interese pe piaţa internaţională, un liberalism cu un puternic accent protecţionist, care ne aduce aminte de politica "Prin noi înşine" a liberalilor acelor timpuri”, a precizat Orban.

Florin Cîţu, contracandidatul lui Ludovic Orban, şi-a depus vineri candidatura pentru poziţia de preşedinte PNL şi a declarat că partidul are nevoie de mai mult liberalism.

„Am intrat în această cursă pentru că am realizat că este nevoie de mai mult. Era nevoie de mai mult liberalism şi în Partidul Naţional Liberal... După 25 septembrie altfel se vor lua deciziile în PNL, eu construiesc echipe, avem nevoie de toţi... Această candidatură nu este despre mine sau contracandidatul meu, este despre viitorul PNL şi despre viitorul României. Trăiască România liberală”, a spus Florin Cîţu.

Alegerile din PNL vor avea loc pe 25 septembrie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici