Ludovic Orban: Termoenergetica, pe care şi noi am susţinut-o, nici până acum nu a fost licenţiată

Premierul Ludovic Orban a anunţat, miercuri seară, că Termoenergetica, compania care ar trebui să preia atribuţiile RADET, după falimentul Regiei, nu este nici acum licenţiată, precizând că o soluţie ar fi ca Primăria Capitalei să comande şi să livreze agentul termic.

246 afișări
Imaginea articolului Ludovic Orban: Termoenergetica, pe care şi noi am susţinut-o, nici până acum nu a fost licenţiată

Ludovic Orban: Termoenergetica, pe care şi noi am susţinut-o, nici până acum nu a fost licenţiată

"RADET-ul odată intrat în faliment, ELCEN trebuie să aibă o personalitate juridică căreia să-i livreze agentul termic. Termoenergetica, compania pe care şi noi am susţinut-o , deşi la vremea respectivă ne-au atacat nişte colegi din Opoziţie, Termoenergetica, care e votată în Consiliul General, înfiinţarea companiei prin iulie, nici până acuma nu a fost licenţiată. Deci trebuie două operaţiuni, să fie licenţiată de Autoritatea Naţională pentru Reglementarea Energiei (ANRE) şi, în acelaşi timp, trebuie să primească din partea Consiliului General un contract de delegare a derulării serviciului de disribuţie-furnizare. Abia atunci Termoenergetica poate să devină un partener contractual al ELCEN-ului, pentru că altfel ELCEN-ul în momentul de faţă, dacă produce, că el produce şi curent şi energie termică, în momentul de faţă nu are cui să livreze energia. Căutăm soluţii. Una din soluţii este Primăria direct să comande până la licenţierea Termoenergetica şi delegarea către Termoenergetica a acestui serviciu de distribuţie şi furnizare, poate să comande Primăria direct agentul termic şi să livreze agentul termic. Evident, trebuie să discutăm şi cu Primăria Capitalei", a declarat Ludovic Orban, la Digi 24.

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au decis luni, definitiv, falimentul RADET, fiind menţinută, astfel, decizia din primă instanţă a Tribunalului Bucureşti. Datoriile RADET către ELCEN la data intrării în insolvenţă şi înscrise la masa credală sunt în valoare totală de 3,66 miliarde de lei, adică peste 760 de milioane de euro.

Taguri:
radet,
orban,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici