M. Constantin: La MIPE se reduc posturile de la 2.343 la 2.166

Purtătorul de cuvânt al Executivului, Mihai Constantin, precizează că a fost finalizat procesul de reorganizare la MIPE, unde se reduc posturile de la 2.343 la 2.166.

235 afișări
Imaginea articolului M. Constantin: La MIPE se reduc posturile de la 2.343 la 2.166

Sursa foto: facebook.com/guv.ro

„Continuă procesul de reorganizare la nivelul Guvernului cu Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene. Noua structură organizatorică a Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene are în vedere atât aplicarea măsurilor dispuse prin Legea nr.296/2023 privind unele măsuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilităţii financiare a României pe termen lung, cât şi recomandările Autorităţii de audit cu privire la nevoia de întărire a capacităţii administrative a structurilor din cadrul MIPE implicate în managementul programelor finanţate din fonduri europene, care rămâne o prioritate şi pentru perioada de programare 2021-2027”, purtătorul de cuvânt al Executivului, Mihai Constantin.

El precizează că, prin reorganizare, se diminuează numărul posturi de la 2.343 la 2.166, exclusiv demnitarii şi cabinetele aferente acestora, prin desfiinţarea unui număr de 177 funcţii publice vacante.

„Posturile de conducere se reduc de la 12% la 8% din numărul total al funcţiilor”, încheie Constantin.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici