Ciolacu anunţă un prim pachet de măsuri pentru fermieri şi transportatori

Premierul Marcel Ciolacu anunţă, înainte de şedinţa de Guvern, un prim pachet de măsuri pentru fermieri şi transportatori: „Este clar din punctul meu de vedere că protestele au fost îndreptăţite”.

2383 afișări
Imaginea articolului Ciolacu anunţă un prim pachet de măsuri pentru fermieri şi transportatori

Ciolacu anunţă un prim pachet de măsuri pentru fermieri şi transportatori

„Aşa cum am promis, aprobăm astăzi un prim pachet de măsuri convenite împreună cu fermierii şi transportatorii. Am discutat şi cu micii fermieri şi transportatori aflaţi în stradă, şi cu marile asociaţii de profil. Este clar din punctul meu de vedere că protestele au fost îndreptăţite! Iar deciziile pe care le adoptăm confirmă că mare parte din cerinţele lor sunt absolut legitime. Am promis că vom rezolva aceste probleme, atât eu, cât şi acest Guvern ne ţinem de cuvânt”, a declarat prim-ministru.

În privinţa fermierilor există mai multe proiecte.

„Acordăm un sprijin direct de 100 de euro la hectar cultivatorilor din sectorul vegetal, pentru a compensa pierderile suferite din cauza războiului din Ucraina, la culturile înfiinţate în toamna lui 2022. Compensaţia pe fiecare întreprindere agricolă nu poate depăşi 280.000 de euro”, declară Ciolacu.

Autorităţile estimează peste 162.000 de beneficiari şi un efort bugetar de aproape 250 de milioane de euro, sumă deja bugetată.

„Fermierii noştri merită din plin această compensaţie! În plus, mi s-a părut de bun simţ şi cererea de echivalare a permisului auto la categoriile B şi B1 pentru a conduce tractoare, aşa că o vom legifera azi”, a adăugat premierul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici