Macovei: Documentul semnat de Ponta arată că pentru USL instituţiile sunt inamicul public numărul unu

Monica Macovei a declarat, joi, că obiectivele cuprinse în documentul semnat de liderii PNL, PSD şi PC "ar fi o lovitură mortală dată sistemului de justiţie din România" şi arată că inamicul public numărul unu al USL este reprezentat de instituţiile fundamentale ale statului.

509 afișări
Imaginea articolului Macovei: Documentul semnat de Ponta arată că pentru USL instituţiile sunt inamicul public numărul unu

Macovei: Documentul semnat de Ponta arată că pentru USL instituţiile sunt inamicul public numărul unu

Macovei a spus, într-o conferinţă de presă, că acest document semnat de conducerile PNL, PSD şi PC, inclusiv de premierul Victor Ponta, "arată că USL doreşte distrugerea României" şi că aceasta este miza referendumului de duminică.

"În acest document, cei trei s-au angajat în scris să desfiinţeze Curtea Constituţională, instituţiile care asigură justiţie şi integritate în România, adică DNA, ANI şi CNSAS. Aceasta ar fi o lovitură mortală dată sistemului de justiţie din România. Până acum am crezut că vor doar să controleze justiţia, acum vedem că vor să o distrugă total. Acest document ne arată că inamicul public numărul unu al USL este compus din instituţiile fundamentale ale statului pe care vor să le desfiinţeze CC, DNA, CNSAS şi chiar organizaţie neguvernamentală GDS - Grupul pentru Dialog Social", a apreciat Monica Macovei.

Ea a spus că Victor Ponta a semnat acest document pe 13 iulie, adică a doua zi după ce a venit de la Bruxelles unde a promis că va respecta justiţia.

"Victor Ponta a semnat acest document prin care se declară de acord cu desfiinţarea CC, DNA, ANI, CNSAS. Ponta minte cum respiră, practică discursul dublu şi să nu se mire că nimeni din Europa nu are încredere în el. Astăzi Victor Ponta a fugit din faţa presei când a trebuit să răspundă pentru această semnătură, s-a pus pe sine şi instituţia primului ministru într-o situaţie foarte umilitoare, aşa cum această umilinţă se răsfrânge asupra noastră, pentru că e, din păcate, primul ministru. Avem un premier laş, avem un premier trişor, care trebuie să demisioneze imediat", a adăugat Macovei.

Ea a arătat că Mircea Dogaru, liderul sindicatelor cadrelor militare disponibilizate, "confirmă realitatea acestui document".

"Mai mult, lista obiectivelor prevăzute în acest document, printre care sunt şi desfiinţarea CC, DNA, ANI şi CNSAS, pe care Ponta le neagă, minţind, se află pe site-ul acestor organizaţii încă din 12 iulie. Această listă este identică cu documentul pe care l-am prezentat", a precizat Macovei care a ţinut în mână în timpul conferinţei de presă şi le-a arătat ziariştilor o copie a documentului semnat de PSD, PNL şi PC.

Monica Macovei a arătat că în fiecare zi vin dovezi îngrijorătoare care arată miza reală a USL şi a referendumului de duminică, aceasta fiind, în opinia sa, "distrugerea României, desfiinţarea justiţiei, scăparea de la închisoare a politicienilor infractori şi desfiinţarea societăţii civile".

"Românii nu trebuie să dea girul desfiinţării ţării lor, referendumul are acest unic scop. De aceea, rog toţi românii să aibă ochii deschişi şi urechile mari şi să înţeleagă ce se întâmplă, să înţeleagă că miza USL inclusiv la referendum, inclusiv din acest document este să distrugă România. Ca atare, să nu mergem duminică la vot, pentru că nu vrem să distrugem România, obiectivul nostru este să ne menţinem ţara în UE, să menţinem CC, ANI, DNA, CNSAS, societatea civilă, libertatea de exprimare şi tot ce am câştigat în aceşti 22 de ani", a mai spus Monica Macovei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici