Macovei, întrebată cine este "regina": Este vorba despre persoane din partidele politice

Europarlamentarul PDL Monica Macovei a declarat, într-un interviu pentru "Gândul", că "banii din vamă finanţează partide", ea menţionând că, în 2005, ministrul liberal Ionuţ Popescu nu a reuşit să-l schimbe pe şeful Vămilor, iar ea nu a reuşit să închidă duty-free-urile, premierul opunându-se.

27 afișări
Imaginea articolului Macovei, întrebată cine este "regina": Este vorba despre persoane din partidele politice

Macovei, întrebată cine este "regina": Este vorba despre persoane din partidele politice (Imagine: Gabriela Petrescu/Mediafax Foto)

Întrebată cine este "regina" din schema corupţiei din vămi, Macovei a răspuns": "De unde să ştiu eu?".

Ea a adăugat că este vorba despre persoane din partidele politice. "Banii din vamă finanţează partide politice", a spus Macovei pentru Gândul.

Ea a relatat, în acest context, că Ionuţ Popescu a dorit să îl schimbe, în 2005, pe şeful Vămii, dar a fost destituit el însuşi.

"Ionuţ Popescu, ministru liberal, a vrut să-l schimbe pe şeful Vămii, în 2005, şi a fost dat afară Ionuţ Popescu, iar eu am vrut să desfiinţez duty-free-urile, de la toate graniţele, nu doar de la cele cu UE, unde era obligatoriu, intrând în Uniunea Europeană, deci şi Serbia, Ucraina şi Moldova şi - ştiţi cât sunt de încăpăţânată - n-a fost chip. Şi primul care s-a opus a fost premierul", a spus Macovei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici