Macovei: Nu Germania sau UE au dat României lovitura de graţie privind Schengen, ci USL

Europarlamentarul PDL Monica Macovei a declarat, marţi, că "nu Germania sau Europa au dat lovitura de graţie României în ce priveşte Schengen, ci USL", arătând că actualul Guvern trebuie să-şi asume răspunderea.

1175 afișări
Imaginea articolului Macovei: Nu Germania sau UE au dat României lovitura de graţie privind Schengen, ci USL

Monica Macovei (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

"Nu Germania sau Europa a dat lovitura de graţie României în ce priveşte Schengen, ci USL. Sub guvernarea USL, de un an, România are două rapoarte negative pe MCV. USL trebuie să-şi asume răspunderea că e la guvernare de un an", a precizat Monica Macovei, care candidează în PDL pentru funcţia de preşedinte al partidului cu moţiunea "Reformiştii".

Ea a arătat că după al doilea raport Guvernul USL nu a spus public ce va face din recomandările făcute de forurile europene.

"USL vinde interesul României de a intra în Schengen pentru a-şi proteja penalii, cei incompatibili, cei cu probleme", a spus Macovei.

Ea a mai spus că USL în loc să renunţe la miniştrii Fenechiu şi Dragnea, USL "trădează România pentru a-şi proteja nişte persoane cu probleme penale".

Potrivit europarlamentarului, reacţiile ministrului de Externe au fost "jalnice" şi prin aceste declaraţii guvernanţii vor să schimbe direcţia României de la Vest la Est.

Macovei a făcut aceste precizări la întâlnirea pe care a avut-o cu membrii PDL Sector 1, cărora le-a prezentat moţiunea sa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici