Macovei solicită prelungirea programului în secţiile din străinătate/ BEStrăinătate: Nu ţine de noi

Candidatul independent Monica Macovei solicită prelungirea programului secţiilor de votare din străinătate dacă la ora 21.00 încă mai este lume la coadă, iar Biroul Electoral pentru Străinătate menţionează că nu are în competenţă această prelungire.

774 afișări
Imaginea articolului Macovei solicită prelungirea programului în secţiile din străinătate/ BEStrăinătate: Nu ţine de noi

Macovei solicită prelungirea programului în secţiile din străinătate/ BEStrăinătate: Nu ţine de noi

Macovei solicită prelungirea programului secţiilor de votare din străinătate dacă la ora 21.00 încă mai este lume la coadă. "Toţi cetăţenii români care s-au deplasat până la secţia de vot trebuie să voteze", se arată într-un comunicat remis, duminică seară, agenţiei MEDIAFAX.

De asemenea, Biroul Electoral Nr. 48 pentru Secţiile de Votare din Străinătate reaminteşte că, potrivit dispoziţiilor art. 46 alin. (1) din Legea 370/ 2004 pentru alegerea Preşedintelui României, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, "la ora 21,00 preşedintele biroului electoral al secţiei de votare declară votarea încheiată şi dispune închiderea sălii unde se votează".

Potrivit prevederilor art. 46 alin. (2) "Alegătorii care la ora 21,00 se află în sala unde se votează pot să îşi exercite dreptul de vot".

"Prelungirea programului de votare nu este de competenţa Biroului Electoral Nr. 48 pentru Secţiile de Votare din Străinătate", menţionează Biroul Electoral pentru Stăinătate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici