MAE afirmă "nevoia urgentă privind încetarea acţiunilor" din Fâşia Gaza

MAE "afirmă nevoia urgentă privind încetarea acţiunilor" din Fâşia Gaza şi îşi exprimă oficial "profunda îngrijorare în legătură cu escaladarea situaţiei" din zonă.

15 afișări
Imaginea articolului MAE afirmă "nevoia urgentă privind încetarea acţiunilor" din Fâşia Gaza

MAE afirmă "nevoia urgentă privind încetarea acţiunilor" din Fâşia Gaza (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ministerul Afacerilor Externe exprimă profunda îngrijorare în legătură cu escaladarea situaţiei din Gaza şi afirmă nevoia urgentă privind încetarea acţiunilor şi asigurarea condiţiilor care să permită accesul asistenţei umanitare în zona de conflict şi protejarea civililor", se spune într-un comunicat al MAE, remis duminică MEDIAFAX.

Preocuparea pentru situaţia cetăţenilor români din zonă este o prioritate pentru MAE.

"MAE face toate demersurile posibile pentru a facilita evacuarea cetăţenilor români care doresc să plece din Fâşia Gaza", se mai spune în comunicatul ministerului.

Conform datelelor MAE, duminică, până la ora 12.00, 55 de cetăţeni români (14 femei, 5 bărbaţi şi 36 de copii) şi 9 cetăţeni palestinieni au solicitat asistenţă consulară pentru a părăsi Fâşia Gaza.

Citeşte şi:

Trupele israeliene au intrat în Fâşia Gaza

MAE: Până la ora 12.00, 55 de români şi 9 palestinieni au solicitat evacuarea

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici