MAE condamnă decizia talibanilor de a interzice femeilor angajate de organisme ONU să lucreze

MAE a condamnat venieri decizia recentă a talibanilor de a interzice femeilor afgane angajate de organisme ONU să lucreze.

270 afișări
Imaginea articolului MAE condamnă decizia talibanilor de a interzice femeilor angajate de organisme ONU să lucreze

MAE condamnă decizia talibanilor de a interzice femeilor angajate de organisme ONU să lucreze

Ministerul Afacerilor Externe condamnă ferm decizia recentă a regimului de facto, nerecunoscut al talibanilor de a extinde interdicţia de a lucra în toată ţara pentru femeile afgane angajate de organismele ONU implicate în distribuirea de ajutor umanitar”, se arată într-un comunicat al MAE.

Conform acestuia, femeile afgane sunt esenţiale pentru operaţiunile umanitare ale ONU, iar implementarea acestei decizii subminează capacitatea organizaţiilor umanitare de a ajuta populaţia afgană, în special femei şi copii.

MAE solicită revocarea acestei interdicţii şi a tuturor măsurilor care limitează drepturile femeilor şi fetelor la muncă, educaţie, inclusiv libertatea de mişcare.

Pentru România, promovarea şi protejarea drepturilor femeilor, egalitatea de gen şi combaterea violenţei împotriva femeilor şi a violenţei domestice constituie una dintre priorităţile asumate de România în cadrul mandatului său curent de membru în cadrul Consiliului ONU pentru Drepturile Omului, dar şi de membru recent ales în Comisia pentru Statutul Femeii”, transmite ministerul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici