MAE: Diaconescu le-a spus ambasadorilor străini că "a atins obiective esenţiale" în mandatul său

Ministrul demis al afacerilor externe Cristian Diaconescu a avut, joi, o întrevedere cu ambasadorii statelor membre UE, NATO, Chinei şi Federaţiei Ruse acreditaţi în România, cărora le-a spus că a atins "obiective esenţiale" în mandatul său, potrivit unui comunicat MAE.

102 afișări
Imaginea articolului MAE: Diaconescu le-a spus ambasadorilor străini că "a atins obiective esenţiale" în mandatul său

Cristian Diaconescu (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Diaconescu le-a mulţumit ambasadorilor pentru colaborare şi le-a spus că în mandatul său, preluat la mijlocul lunii ianuarie, "au fost atinse unele obiective esenţiale de politică externă" şi "a fost creat un context favorabil pentru dezvoltarea de noi proiecte eficiente atât la nivel bilateral, cât şi multilateral".

"România a avut în ultimele luni un rol activ pe plan european, în special în promovarea intereselor naţionale în relaţie cu politicile UE, precum aderarea la Spaţiul Schengen, respectarea libertăţilor fundamentale ale Uniunii, cât şi dosarul guvernanţei economice a UE. În al doilea rând, ţara noastră a continuat consolidarea şi diversificarea parteneriatelor speciale cu ţări europene şi euro-atlantice. În acest sens, ministrul Diaconescu şi-a exprimat satisfacţia pentru discuţiile avute cu partea americană, cât şi cu omologii din Italia, Finlanda, Germania, Turcia, Polonia, Olanda, Spania, Suedia şi Ungaria", se arată în comunicatul MAE.

Totodată, Diaconescu i-a asigurat pe ambasadori că "MAE a creat premisele pentru o participare cât mai substanţială a României la Summit-ul NATO de la Chicago".

"În al patrulea rând, MAE a promovat o agendă activă şi cuprinzătoare cu partenerii regionali - în special Republica Moldova. Ministrul Cristian Diaconescu a salutat, de asemenea, progresele înregistrate în relaţia cu Serbia, Albania, Georgia şi Ucraina", precizează sursa citată.

Diaconescu le-a transmis şefilor misiunilor străine şi încrederea sa "că diplomaţia română va continua să promoveze cu profesionalism şi onestitate interesele României şi obiectivele comune din cadrul UE şi NATO, consolidând şi intensificând, în acelaşi timp, relaţiile bilaterale cu fiecare ţară parteneră", menţionează comunicatul MAE.

Cristian Diaconescu va susţine şi vineri, de la ora 13.00, o conferinţă de presă pentru a-şi prezenta bilanţul, a informat MAE.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici