MAE nu are elemente în legătură cu vreun atac informatic

Ministrul de Externe, Cristian Diaconescu, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă că în prezent nu s-a înregistrat "niciun fel de penetrare informatică în legătură cu ambasadele" României, din punctul de vedere al MAE neexistând elemente privind un eventual atac informatic.

11 afișări
Imaginea articolului MAE nu are elemente în legătură cu vreun atac informatic

Diaconescu: MAE nu are elemente în legătură cu vreun atac informatic (Imagine: Mediafax Foto)

Ministrul a făcut aceste declaraţii răspunzând unei întrebări referitoare la faptul că mai multe ambasade româneşti ar fi fost obiectul unor acte de spionaj informatic.

"Este vorba despre un raport al unui expert de la o universitate din Toronto.... ceea ce pot să vă spun este că, din punctul de vedere al MAE, nu avem niciun fel de elemente în legătură cu vreun atac informatic", a spus Diaconescu.

"Sub aspectul circulaţiei informaţiei în interiorul structurilor MAE atât din Centrală cât şi din exterior, în acest moment nu există niciun element din care să rezulte că informaţia nu ar fi protejată pe regimurile de secretizare şi confidenţialitate care se cunosc", a explicat ministrul.

El a adăugat că vor fi făcute verificări. "Dar sub aspectul semnalelor pe care le avem, nu există în acest moment niciun fel de penetrare informatică în legătură cu ambasadele noastre", a conchis ministrul.

Cel puţin patru ambasade ale României au fost vizate de o vastă operaţiune de spionaj, controlată aproape integral de computere din China, care a permis sustragerea de documente din sute de birouri guvernamentale şi private din întreaga lume, conform unui raport publicat de cercetători canadieni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici