Mai multe filiale PNL infirmă că l-ar susţine pe Antonescu

Liderii filialelor judeţene ale PNL Arad, Argeş, Ialomiţa, Suceavaşi Mehedinţi au infirmat, duminică, sprijinul pentru Crin Antonescu, în timp ce preşedinţii filialelor din Sibiu şi Harghita au anunţat că nu au decis pe cine vor susţine.

16 afișări
Imaginea articolului Mai multe filiale PNL infirmă că l-ar susţine pe Antonescu

Mai multe filiale PNL infirmă că l-ar susţine pe Antonescu

Reprezentanţii PNL Arad, Argeş şi Ialomiţa au anunţat că organizaţiile lor nu au luat decizii de susţinere a unuia dintre candidaţi, iar PNL Suceava îşi va anunţa deciziea joi.

Preşedintele interimar al PNL Arad, Gavril Popescu, a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, că liberalii arădeni nu au luat nicio decizie în privinţa susţinerii unuia dintre cei doi candidaţi la şefia PNL, Călin Popescu Tăriceanu sau Crin Antonescu, deşi numele filialei apare pe lista de susţinere a lui Crin Antonescu.

"Organizaţia PNL Arad se află într-o perioadă de reorganizare. Numirea mea ca preşedinte interimar a fost făcută acum 10 zile şi la nivelul Biroului judeţean nu s-a luat nicio decizie de susţinere a unuia sau altuia dintrecei doi candidaţi. S-a lăsat la decizia fiecăruia dintre membrii delegaţiei la congres (delegaţia PNL Arad fiind 22 de liberali-nr), votul pentru funcţia de preşedinte", a spus Popescu.

La rândul său, senatorul şi membrul fondator al PNL Suceava, Tiberiu Prodan, a susţinut, într-o declaraţie acordată MEDIAFAX, că liberalii din acest judeţ vor lua o decizie privind susţinerea unuia dintre cei doi candidaţi la funcţia de preşedinte al PNL, cel mai probabil joia viitoare.

"La Suveava, noi, liberalii, nu am avut nicio întâlnire în care să decidem pe cine susţinem. Această decizie o vom lua de comun acord în săptămâna de dinainte de congres, probabil joi după-amiază, iar în ceea ce priveşte susţinerea pentru unul sau altul dintre candidaţi, pornim de la ideea că scorurile pro-Tăriceanu şi pro-Antonescu sunt egale", a spus Prodan.

Şi reprezentantul unei alte filiale liberale, PNL Argeş, menţionată de Antonescu printre susţinătorii candidaturii sale, a susţinut că nici organizaţia sa nu a luat o decizie privind suţinerea unui candidat la şefia PNL, menţionând că doar actualul preşedinte, Adrian Miuţescu, şi susţinătorii săi şi-au asumat sprijinul pentru Crin Antonescu.

"Nu s-a luat în discuţie la ultima Delegaţie judeţeană din Argeş susţinerea unuia dintre cei doi canddiaţi, deşi luările de cuvânt au fost pro-Tăriceanu. Nu există vreun mandat. Doar actualul preşedinte, Miuţescu, îşi asumă treaba asta (susţinerea lui Antonescu - nr.)", a spus vicepreşedintele PNL Argeş Andrei Gerea.

Gerea a explicat că el şi Miuţescu vor candida la alegerile din aprilie pentru funcţia de preşedinte al filialei Argeş, şi a subliniat că "delegaţii care vor vota la congres pentru Tăriceanu" sunt cei care îl susţin pe el la şefia PNL, aproape 80%, iar ceilalţi 20%, susţinători ai lui Miuţescu, vor vota cu Antonescu".

O situaţie asemănătoare se înregistrează şi la PNL Ialomiţa, unde, potrivit deputatului Cristina Pocora, "majoritatea delegaţilor vor vota cu Tăriceanu, la congres, în ciuda declaraţiei preşedintelui filialei, Gheorghe Petre".

"Delegaţia judeţeană nu a stabilit cum se va vota şi s-a luat decizia ca toată lumea să voteze conform conştiinţei proprii. Am discutat cu delegaţii din Ialomiţa şi majoritatea acestora vor vota cu Călin Popescu Tăriceanu", a declarat, pentru MEDIAFAX, Cristina Pocora.

Deputatul Viorel Palaşcă, membru al Biroului Teritorial al PNL Mehedinţi, a declarat, duminică, că majoritatea delegaţilor din Mehedinţi la congresul partidului îl vor susţine pe Călin Popescu Tăriceanu la şefia PNL, şi nu pe Crin Antonescu.

"Am luat act, cu surprindere, de declaraţiile lui Crin Antonescu potrivit cărora 27 de filiale judeţene liberale, printre care şi organizaţia Mehedinţi, îi susţin candidatura la preşedinţia PNL. În calitatea mea de deputat de Mehedinţi, implicat în activitatea filialei judeţene, mă simt dator să îi atrag atenţia lui Crin Antonescu că este departe de a putea conta pe voturile organizaţiei noastre", a susţinut Palaşcă, într-un comunicat remis MEDIAFAX.

Deputatul PNL a menţionat că "marea majoritate" a colegilor săi delegaţi la Congres,cu care a purtat discuţii, şi-au exprimat "susţinerea pentru Călin Popescu Tăriceanu".

Preşedintele PNL Sibiu Eugen Mitea a declarat, pentru MEDIAFAX, că liberalii de la Sibiu nu au decis încă pe cine susţin, aceştia urmând să ia o decizie în Biroul Politic care se va întruni miercuri.

Întrebat dacă personal îl susţine pe Antonescu, liderul PNL Sibiu a afirmat că preferă să nu-şi exprime deocamdată opţiunea, având în vedere că organizaţia e în curs să ia o decizie.

La rândul său, preşedintele PNL Harghita, Dorin Sângeorzan, a declarat, conform unui comunicat de presă remis MEDIAFAX, duminică, că în cadrul Delegaţiei Permanente teritoriale, liberalii din acest judeţ nu au decis pe cine vor susţine pentru funcţia de preşedinte al PNL, la Congres, pe motiv că ar putea să se înscrie în cursă şi alţi liberali.

Vicepreşedintele PNL Eugen Nicolăescu a declarat, duminică, că PNL Sector 3, organizaţie pe care o conduce interimar, nu a luat nicio decizie de susţinere a unuia dintre cei doi candidaţi la preşedinţia partidului, respectiv Crin Antonescu şi Călin Popescu Tăriceanu.

Nicolăescu a precizat nici organizaţia PNL Călăraşi nu a luat o decizie unanimă în favoarea susţinerii lui Antonescu şi a susţinut că primarul municipiului Călăraşi, Nicolae Dragu i-ar fi spus că el nu şi-a dat acordul pentru sprijinirea lui Antonescu.

Citeşte şi:

Crin Antonescu, susţinut de 27 de filiale pentru preşedinţia PNL

Voicu: Majoritatea delegaţilor din Oltenia îl sprijină pe Tăriceanu

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici