Mai mulţi deputaţi PSD vor ca un partid politic să poată fi constituit de doar trei membri fondatori

Liderul TSD Mihai Sturzu, alături de alţi nouă deputaţi PSD, au depus, miercuri, la Parlament, o iniţiativă legislativă de modificare a Legii partidelor, prin care se propune reducerea numărului minim necesar înregistrării unui partid politic de la 25.000 fondatori la doar trei membri fondatori.

225 afișări
Imaginea articolului Mai mulţi deputaţi PSD vor ca un partid politic să poată fi constituit de doar trei membri fondatori

Mai mulţi deputaţi PSD vor ca un partid politic să poată fi constituit de doar trei membri fondatori (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Sturzu şi ceilalţi deputaţi PSD şu-au asumat, în calitate de iniţiatori, un proiect elaborat de un om de afaceri din Târgu-Mureş, Dan Maşca, proiect susţinut şi de europarlamentarul Monica Macovei.

”Depun azi, alături de iniţiatorul de facto al acestei legi, Dan Maşca, o iniţiativă le modificare a Legii partidelor prin care în România vor putea fi constituite partide din doar trei persoane. Cred că această lege poate aduce oameni noi în politica din România şi cred că va servi cetăţenilor, astfel încât fiecare cetăţean să se poate conecta cu politica din România”, a spus Sturzu.

”Acest proiect a fost semnat de zece colegi din PSD şi este susţinut public de Monica Macovei, Klaus Iohannis, Victor Ponta. Îmi doresc şi am încredere că va trece repede prin Parlament”, a adăugat Sturzu.

Iniţiativa legislativă modifică Legea partidelor politice nr 14/2003, abrogând, printre altele , prevederea potivit căreia pentru înregistrarea partidelor politice este necesară depunerea la Tribunalul Bucureşti a unei liste care trebuie să cuprindă cel puţin 25.000 de membri fondatori, domiciliaţi în cel puţin 18 din judeţele ţării şi municipiul Bucureşti, dar nu mai puţin de 700 de persoane pentru fiecare dintre aceste judeţe şi municipiul Bucureşti.

Totodată, iniţiativa legislativă propune, totodată, şi modificarea condiţiilor de dizolvare a unui partid politic.

Iniţiatorii consideră că prin adoptarea acestori modificări va fi încurajată participarea politică a cetăţenilor prin crearea partidelor „de jos în sus”, dar şi prin stimularea activismului politic la nivel local.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici