Mai mulţi lideri PSD i-au cerut lui Geoană să candideze la prezidenţiale

Mai mulţi preşedinţi de filialele judeţene PSD din Moldova i-au cerut preşedintelui partidului, Mircea Geoană, să candideze la alegerile prezidenţiale din 2009, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din partid.

19 afișări
Imaginea articolului Mai mulţi lideri PSD i-au cerut lui Geoană să candideze la prezidenţiale

Mai mulţi lideri PSD i-au cerut lui Geoană să candideze la prezidenţiale

Lui Geoană i s-a sugerat, de către mai mulţi preşedinţi de organizaţii judeţene din Moldova, la reuninea de la Iaşi a conducerii partidului cu filialele din Moldova, să candideze la alegerile prezidenţiale.

Sursele citate au menţionat că Geoană nu a refuzat sugestia, însă nici nu a exprimat fără echivoc un accept în acest sens.

Potrivit aceloraşi surse, PSD intenţionează să comande, la începutul primăverii, un sondaj de opinie la nivel naţional pentru a stabili care dintre potenţialii candidaţi la prezidenţiale ar avea mai multe şanse la alegerile din toamna lui 2009.

Potrivit Statutului PSD, candidatul partidului la alegerile prezidenţiale este votat de către Congresul PSD.

Un Congres pentru desemnarea candidatului PSD ar putea avea loc, potrivit unei declaraţii făcute în urmă cu două săptămâni, la Snagov, de Mircea Geoană, după Congresul ordinar care, conform statutului, trebuie convocat în urma alegerilor interne din filialele partidului.

Prim-vicepreşedintele PSD Suceava, deputatul Cătălin Nechifor, a apreciat că PSD va trebui să "clarifice" cât mai repede desemnarea candidatului partidului pentru alegerile prezidenţiale, arătând că partenerul de guvernare, PDL, nu are această preocupare, având deja candidat, pe Traian Băsescu.

Nechifor s-a pronunţat, duminică, pentru o decizie internă în cadrul partidului privind desemnarea candidatului PSD pentru alegerile prezidenţiale.

"Ar trebui să clarificăm cât mai repede desemnarea candidatului nostru pentru Preşedinţie", a spus Nechifor, arătând că, spre deosebire de PDL, care îl are candidat pe actualul preşedinte, Traian Băsescu, PSD are şi problema desemnării candidatului în alegerile prezidenţiale.

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, care în septembrie 2008 declara că se simte încurajat să candideze la Preşedinţie, a afirmat recent că are "mari rezerve" să mai participe la alegerile prezidenţiale, apreciind că, în condiţiile actuale, un candidat PSD nu ar avea foarte mari şanse.

Citeşte şi:

 

Năstase are "mari rezerve" să mai candideze în alegerile prezidenţiale

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici