Majoritatea deputaţilor PSD au votat împotriva urmăririi penale a lui Năstase - surse

Mai mulţi deputaţi PSD au absentat, miercuri, de la votul din Camera Deputaţilor privind începerea urmăririi penale a deputatului social-democrat Adrian Năstase, conform unor surse din PSD numărul celor care au absentat la şedinţă fiind de 40.

13 afișări
Imaginea articolului Majoritatea deputaţilor PSD au votat împotriva urmăririi penale a lui Năstase - surse

Majoritatea deputaţilor PSD au votat împotriva urmăririi penale a lui Năstase - surse

Sursele citate a precizat, pentru MEDIAFAX, că viceliderul de grup Aura Vasile a făcut o prezenţă neoficială a deputaţilor PSD prezenţi şi a constatat că 40 dintre ei au lipsit.

Grupul parlamentar al PSD din Camera Deputaţilor cuprinde 113 deputaţi.

Potrivit surselor din PSD, cei mai mulţi care au absentat al acest vot privind începerea urmării penale a lui Adrian Năstase sunt cei cunoscuţi ca fiind apropiaţi ai liderului grupului PSD Viorel Hrebenciuc.

De altfel, Viorel Hrebenciuc nu a fost prezent la vot.

Cea mai mare parte a deputaţilor PSD care au participat la vot au fost împotriva începerii urmăririi penale a lui Adrian Năstase, au arătat sursele citate.

Potrivit aceloraşi surse, deputaţi ai PNL ar fi votat împotriva urmăririi penale a lui Năstase, împreună cu social-democraţii, în timp ce reprezentanţii UDMR, cei ai minorităţilor naţionale şi cei din PDL au votat pentru începerea urmăririi penale.

Camera Deputaţilor a decis, cu 158 voturi "pentru" şi 128 "împotrivă", să aprobe începerea urmăririi penale a deputatului PSD Adrian Năstase.

Votul a fost secret cu bile.

Surse din PSD declaraseră, luni, pentru MEDIAFAX, că liderii partidului au stabilit, în şedinţa BPN, să sugereze deputaţilor partidului să voteze pentru ridicarea imunităţii lui Adrian Năstase, dar, în acelaşi timp, să sublinieze, în cadrul dezbaterilor politice din plen, caracterul politic al acestor dosare.

Citeşte şi:

Adrian Năstase poate fi urmărit penal

Geoană: Năstase este de patru ani un subiect cu tentă de vendetă politică

UDMR a votat pentru urmărirea penală a lui Năstase

PNL a votat pentru urmărirea penală a lui Năstase

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici