Mandatul lui Renate Weber, tot mai aproape de final. „Funcţia asta nu are chiar atâta putere cât ar putea să creadă cineva”

  • Comisiile juridice ale Parlamentului au respins rapoartele de activitate ale Avocatului Poporului pe anii 2020 şi 2019.
  • Acesta este primul pas spre demiterea Renatei Weber.
  • Raportul de respingere urmează să fie votat de plenul reunit al Parlamentului.
475 afișări
Imaginea articolului Mandatul lui Renate Weber, tot mai aproape de final. „Funcţia asta nu are chiar atâta putere cât ar putea să creadă cineva”

Mandatul lui Renate Weber, tot mai aproape de final. „Funcţia asta nu are chiar atâta putere cât ar putea să creadă cineva”

Mandatul lui Renate Weber în funcţia de Avocat al Poporului este tot mai aproape de final. Asta după ce Comisiile juridice ale Parlamentului au respins, marţi, rapoartele de activitate ale acesteia pe anii 2020 şi 2019.

E primul pas spre demiterea Avocatului Poporului, raportul de respingere urmând să fie votat de plenul reunit al Parlamentului. 

Invitată la Marius Tucă Show, Renate Weber a vorbit despre miza înlocuirii sale din funcţie. 

„Până la urmă, funcţia asta nu are chiar atâta putere cât ar putea să creadă cineva. Mă uitam astăzi că le explicam... vă daţi seama că este o glumă să dai 3-4 minute unui Avocat al Poporului să îşi prezinte un raport de un an de zile, munca unui întreg colectiv, că nu e doar munca mea. Dar când le explicam, la un moment dat, celor din comisie, le vedeam ochii, că era toată lumea cu mască, dar din ochi mă urmăreau. Era evident că nu aveau nici cea mai mică idee ce înseamnă această funcţie, ce înseamnă să fii un Avocat al Poporului. Funcţia este o funcţie de mediere între un om care consideră că drepturile şi libertăţile lui au fost încălcate şi o autoritate administrativă, locală sau centrală.”, a spus Renate Weber.

Avocatul Poporului a spus că şi-a asumat riscul de a nu fi o persoană plăcută şi că au fost momente, în timpul pandemiei, când a fost hărţuită. 
 
„Ştiind cât de hărţuită am fost la propriu. Se striga după mine pe stradă, în magazine. Toată retorica pe care aţi auzit-o spusă de diferiţi politicieni a fost preluată, s-a viralizat ca să zic aşa.”, a mai povestit aceasta. 
 
Audierea Avocatului Poporului de marţi a fost precedată de o dispută între liberali şi social-democraţi, iar parlamentarii PSD şi AUR s-au retras din sală. 
 
„Având în vedere faptul că această şedinţă a comisiilor comune a fost una care s-a întâmplat peste noapte, fără a avea timpul necesar pentru a analiza aceste rapoarte atât de complexe şi detaliate şi a ne face o imagine corectă asupra activităţii instituţiilor vizate a fi audiate astăzi, grupurile reunite ale PSD se retrag de la dezbateri şi de la acest simulacru de şedinţă comună, pentru că noi ştim care va fi rezultatul. Vreţi să schimbaţi Avocatul Poporului pentru că a avut dreptate de foarte multe ori, dreptate dată de Curtea Constituţională.”, a declarat deputatul PSD Nicuşor Halici. 
 
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici