Maramureşul, a treia administraţie din România care testează gratuit pentru coronavirus. Câţi locuitori ai judeţului intră în program

  • După Bucureşti şi Bihor, Maramureşul este următoarea administraţie din ţară care propune un program de testare local, paralel cu cel stabilit de Ministerul Sănătăţii.
  • Campania prevede ca 50.000 de maramureşeni să fie TESTAŢI GRATUIT pentru identificarea infecţiilor cu virusul SARS-CoV-2.
  • Testarea este utilă pentru a da o imagine mai clară din punct de vedere epidemiologic care este gradul de imunizare al populaţiei.
626 afișări
Imaginea articolului Maramureşul, a treia administraţie din România care testează gratuit pentru coronavirus. Câţi locuitori ai judeţului intră în program

Maramureşul este a treia administraţie locală din ţară care testează în masă. Câţi locuitori ai judeţului vor fi testaţi gratuit

Consiliul Judeţean Maramureş a aprobat proiectul „Testăm pentru sănătatea maramureşenilor”, o iniţiativă prin care vor fi testaţi COVID-19, gratuit, până la sfârşitul acestui an, 50.000 de locuitori din judeţ care nu se înscriu în definiţiile de caz prezentate în metodologia naţională de testare, a anunţat Gabriel Zetea, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş. 

Potrivit acestuia, proiectul îşi doreşte să vină, în primul rând, în sprijinul agenţilor economici din judeţ.

„Vom putea contribui la recâştigarea încrederii cetăţenilor că îşi pot relua activitatea la locul de muncă, în condiţii de maximă siguranţă”, a afirmat Gabriel Zetea.

Testarea de grup se va face prin metoda „POOLING”, posibilă prin utilizarea capacităţii de testare automată a laboratoarelor de biologie moleculară. La nivel naţional, sunt doar trei administraţii locale care au implementat un astfel de proiect de testare în masă: Bucureşti, Bihor şi Maramureş. 

Metoda ”pooling”, cea care va fi utilizată pentru realizarea testării în masă, este bazată pe protocoale internaţionale ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), precum şi pe cele de cercetare ştiinţifică derulate de echipa de cercetători a Universităţii Ben-Gurion din Israel.

La nivelul judeţului Maramureş, la data de 12 iunie au fost raportate 115 persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2, ceea ce îl plasează între judeţele cu număr mediu de îmbolnăviri. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici