Marcel Ciolacu, despre Florin Cîţu: Să plângi că nu poţi controla cheltuielile este curată patologie

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, îl critică pe premierul Florin Cîţu pentru anunţul acestuia referitor la creşterea cheltuielilor de personal: „Să plângi că nu poţi controla cheltuielile în vreme ce chiar tu şi şefii Coaliţiei alimentaţi robinetul angajărilor politice este curată patologie”.

177 afișări
Imaginea articolului Marcel Ciolacu, despre Florin Cîţu: Să plângi că nu poţi controla cheltuielile este curată patologie

Marcel Ciolacu, despre Florin Cîţu: Să plângi că nu poţi controla cheltuielile este curată patologie

„Cîţu este şocat că Guvernul pe care îl conduce cheltuie cu salariile mai mult decât îi permite legea. Să-i amintim, pe scurt, ce nesimţiri fac non-stop în pandemie”, transmite Marcel Ciolacu.

Social-democratul îi acuză pe guvernanţi că au angajat în ultima perioadă mulţi bugetari.

„Aţi angajat peste 15.000 de pile de partid, plătite generos să stea pe Facebook şi să vă laude postările, aţi inventat posturi noi pretutindeni în administraţie, de la prefecturi până la conducerile TVR şi Radio, unde dublaţi şefii, ca să fie pace în Coaliţie, daţi concedii suplimentare întreg personalului ANAF, cu sporuri cu tot, că doar prin vacanţe repetate vor creşte încasările la buget. Să vii la pupitrul Executivului şi să plângi că nu poţi controla cheltuielile în vreme ce chiar tu şi şefii Coaliţiei alimentaţi robinetul angajărilor politice este curată patologie! Românii - cu pandemia, Cîţu - cu mitomania”, conchide Ciolacu.

Premierul Florin Cîţu a semnalat, miercuri, după şedinţa de guvern, o creştere a cheltuielilor de personal.

„Am discutat puţin despre cheltuielile de personal, pentru execuţia bugetară pe primele două luni şi ceea ce avem preliminar pe luna martie arată o creştere a cheltuielilor de personal. I-am cerut ministrului finanţelor să prezinte în şedinţa următoare o extrapolare pe baza execuţiei bugetare a cheltuielilor de personal până la finalul anului pentru toţi ordonatorii de credit, pentru că avem o limită de 110 miliarde de lei în buget, pe care nu o vom depăşi. Mie îmi arată că, până acum, execuţia arată o creştere mai mare decât estimam a cheltuitelor bugetare a cheltuielilor de personal şi vreau să ştiu de unde vine această cheltuială de personal mai mare, pentru că ştiţi foarte bine că legislaţia în vigoare nu ar fi permis acest lucru”, spunea Cîţu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici