Marcel Ciolacu: Fondurile alocate pentru investiţii sunt de peste 7% din PIB în bugetul pentru 2024

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a primit miercuri, la Palatul Victoria, o delegaţie a Băncii Mondiale, condusă de Marina Wes, director regional pentru Uniunea Europeană. El spune că fondurile alocate pentru investiţii sunt de peste 7% din PIB în bugetul pentru 2024.

75 afișări
Imaginea articolului Marcel Ciolacu: Fondurile alocate pentru investiţii sunt de peste 7% din PIB în bugetul pentru 2024

Marcel Ciolacu: Fondurile alocate pentru investiţii sunt de peste 7% din PIB în bugetul pentru 2024

Pregătirea bugetului pentru anul 2024 a ocupat un loc important în cadrul discuţiilor, premierul Marcel Ciolacu prezentând cu acest prilej obiectivele urmărite de Guvern în configurarea alocărilor bugetare pentru anul viitor.

„Sumele direcţionate către investiţii ocupă o pondere importantă în structura bugetului pentru 2024, de peste 7% din PIB. Guvernul are în vedere, de asemenea, introducerea unui set de măsuri noi pentru combaterea evaziunii fiscale şi înfiinţarea unei structuri interinstituţionale care să asigure coerenţa implementării acestor măsuri”, a subliniat prim-ministrul român.

Ciolacu a evidenţiat eforturile făcute pentru creşterea ratei de absorbţie a fondurilor europene, arătând că ţara noastră va încheia actualul exerciţiu financiar cu o rată de absorbţie de aproximativ 97%.

Directorul regional al Băncii Mondiale Marina Wes a exprimat disponibilitatea Băncii Mondiale, potrivit comunicatului de presă, de a sprijini în continuare autorităţile române, atât în privinţa eficientizării politicilor de colectare fiscală, cât şi în combaterea evaziunii fiscale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici