Marian Sârbu: Nemulţumirile mele sunt legate de linia strategică a PSD

Deputatul PSD Marian Sârbu a declarat, joi, la Realitatea FM, că are nemulţumiri legate de linia strategică a partidului pe care le-a evocat în partid de un an şi, întrebat dacă ia în calcul plecarea din PSD, a evitat un răspuns direct, spunând că va face precizări după o discuţie cu Victor Ponta.

22 afișări
Imaginea articolului Marian Sârbu: Nemulţumirile mele sunt legate de linia strategică a PSD

Marian Sârbu: Nemulţumirile mele sunt legate de linia strategică a PSD (Imagine: Liviu Adăscăliţei/Mediafax Foto)

"Azi sau mâine (joi sau vineri - n.r.), aşa cum i-am promis actualului preşedinte Victor Ponta, voi avea o discuţie cu el şi îi voi explica multe din lucrurile pe care doresc să le fac în continuare, aşa am discutat şi o să mă ţin de cuvânt", a spus Marian Sârbu, fost vicepreşedinte PSD şi fost ministru al Muncii.

Sârbu a precizat că a evocat în partid de un an unele nemulţumiri ale sale legate de linia strategică a partidului, de decizii fundamentale ale PSD. "Lucrurile sunt mult mai profunde (...) Eu n-am observaţii sau nemulţumiri personale faţă de PSD, sunt lucruri mult mai importante ce ţin de linia strategică a acestui partid şi pe care sper să le pot discuta mai în detaliu cu Victor Ponta", a menţionat el.

Marian Sârbu a adăugat că unele nemulţumiri ale sale sunt legate inclusiv de faptul că, uneori, în partid i se solicită să fie inconsecvent cu propriile opinii, cu referire la legea pensiilor sau legea salarizării unitare în sistemul bugetar. "Eu am lucrat la legile astea, am pus suflet în ceea ce am făcut acolo, nu pot acum să vin şi să spun: astea sunt legi proaste, trebuie schimbate", a explicat el.

Marian Sârbu a invocat de asemenea faptul că la Congresul PSD problema ideologiei aproape că nu a avut relevanţă.

Întrebat dacă se gândeşte să plece din PSD, Mmarian Sârbu a spus că va putea face unele precizări probabil în cursul zilei de vineri.

"Eu cred că mâine (vineri - n.r.) voi avea posibilitatea să fac câteva precizări, după această discuţie la care mă refer şi voi da toate explicaţiile necesare", a continuat el.

Solicitat să precizeze dacă este mai curând o chestiune legată de abordări ale unor teme decât de noua conducere, Sârbu a răspuns afirmativ. El a precizat că l-a votat la Congres pe Victor Ponta pentru funcţia de preşedinte al PSD, inclusiv datorită faptului că Miron Mitrea, pe care el l-a susţinut, a decis să-l sprijine pe actualul lider al partidului.

Marian Sârbu a purtat discuţii cu grupul independenţilor

Întrebat despre o eventuală discuţie cu grupul independenţilor, Marian Sârbu a menţionat că discuţii de acest tip au loc de mult timp şi că "majoritatea din cei care sunt acolo sunt oameni din PSD".

"Iar ideea aceasta a unei noi formaţiuni, a unei noi construcţii politice de stânga nu este nouă. Le-am spus de mult colegilor din PSD că există riscul ca PSD să nu mai rămână singur pe eşichierul politic în zona stângii tocmai pentru faptul că nu mai are nişte proiecte...", a mai spus el.

Sârbu a ţinut să precizeze, în legătură cu vehicularea unor informaţii legate de o eventuală negociere pentru preluarea funcţiei de ministru al Muncii, că acestea sunt "copilării". "Toată viaţa mea politică nu am negociat nicio funcţie, nu sunt negustor politic. Toate funcţiile le-am ocupat la solicitarea partidului. Această simplificare e jignitoare. (...) Credeţi că funcţiile acestea se împart sau se negociază, aşa, ca la tarabă? N-am mai vorbit cu domnul Boc cred că de luni de zile", a afirmat el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici