Mărieş: PSD a făcut ofertă de alianţă, dar Partidul Verde era interesat de PDL sau PNL

Preşedintele Asociaţiei 21 Decembrie 1989 Doru Mărieş susţine că Ion Iliescu ar fi transmis Partidului Verde o propunere de alianţă cu PSD, dar că Verzii au fost interesaţi de o alianţă cu PDL sau PNL, iar cele două partide doreau o colaborare cu toate cele patru formaţiuni ecologiste.

126 afișări
Imaginea articolului Mărieş: PSD a făcut ofertă de alianţă, dar Partidul Verde era interesat de PDL sau PNL

Mărieş: PSD a făcut ofertă de alianţă, dar Partidul Verde era interesat de PDL sau PNL (Imagine: Mediafax Foto)

"Din punctul de vedere al alianţelor cu formaţiunile mari, eram interesaţi... Dar fiecare şi-a dorit să-i aibă pe toţi verzii cu ei... Dacă am fi reuşit să ne reunim mai repede, poate că ar fi existat posibilitatea unei alianţe cu PDL sau cu PNL", a susţinut Doru Mărieş, duiminică, într-o conferinţă de presă a Partidului Verde, menţionând că, după alegeri, cele patru formaţiuni ecologiste vor fuziona devenind un singur partid.

"Am încercat să fim mediatorii între cele patru partide care reprezintă culoarul verde la ora aceasta. Discuţiile au continuat şi această săptămână. Este foarte aproape realizarea unei alianţe, dar această alianţă nu este suficientă, dacă nu se va ajunge la înţelegere până la data de 21 octombrie, ultima zi de depunere a listelor, ca cele patru partide să nu-şi urce singure pragul electoral la 11 %", a explicat Mărieş.

El a informat că tratativele se duc între Partidul Verde, Partidul Ecologist Român, Partidul Alternativa Ecologistă şi Uniunea Ecologistă, menţionând că partidul rezultat în urma fuziunii va purta numele de Partidul Verde sau Partidul Verde Ecologist.

Cu acest prilej, Doru Mărieş a afirmat că, la întâlnirea de marţi, dintre cele patru formaţiuni ecologiste, preşedintele de onoare al PSD Ion Iliescu le-a transmis, prin intermediul consilierei sale, popunerea de alianţă cu PSD.

"A existat şi o ofertă din partea lui Ion Iliescu şi a PSD pentru a colabora în campania care urmează. Răspunsul Partidului Verde a fost: «Niciun fel de alianţă şi colaborare cu Ion Iliescu, culoarul verde nu trebuie să fie manevrat de roşu»", a spus liderul Asociaţiei 21.

El a precizat că săptămâna viitoare vor fi prezentate rezultatele negocierilor dintre cele patru partide ecologiste, în sensul prezentării la alegeri pe o singură listă, sub un singur partid, menţionând că va exista o alianţă electorală între formaţiunile ecologiste.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici