Marko Bela: Noul Parlament va trebui să elimine foarte repede deficienţele sistemului uninominal

Noul Parlament va trebui, foarte repede, să aducă modificări la legea electorală, pentru a elimina deficienţele din sistemul uninominal, a declarat, miercuri, preşedintele UDMR, Marko Bela.

15 afișări
Imaginea articolului Marko Bela: Noul Parlament va trebui să elimine foarte repede deficienţele sistemului uninominal

Marko Bela: Noul Parlament va trebui să elimine foarte repede deficienţele sistemului uninominal (Imagine: Mediafax Foto)

El a spus, într-o conferinţă de presă, că sistemul uninominal are o serie de "defecţiuni şi deficienţe" şi ar trebui o lege electorală "coerentã şi care să oglindeascã opţiunile electoratului".

În opinia liderului UDMR, sistemul uninominal "e un fel de sistem voalat cu liste", în care "hazardul" are un loc important.

Marko Bela a mai spus că UDMR nu a fãcut o analiză privind modificările care ar trebui aduse legii electorale, dar crede că ar trebui fie sistem uninominal cu două tururi de scrutin, lucru care, după Marko, nu ar avantaja UDMR şi ar duce la doar două partide în Parlament, fie "un sistem mai complex", " cu o parte liste".

Citeşte şi:

Geoană: Legea votului uninominal trebuie reanalizată

Murgeanu, revoltat de procedura redistribuirii mandatelor

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici