Marko Bela: Parlamentarii UDMR vor vota în favoarea moţiunii

Preşedintele UDMR, Marko Bela, a anunţat, marţi dimineaţă, că parlamentarii Uniunii vor vota în favoarea moţiunii de cenzură pe care au iniţiat-o împreună cu PNL, el precizând, însă, că votul va fi secret şi că parlamentarii UDMR nu vor vota la vedere.

70 afișări
Imaginea articolului Marko Bela: Parlamentarii UDMR vor vota în favoarea moţiunii

Marko Bela: Parlamentarii UDMR vor vota în favoarea moţiunii (Imagine: Szavuj Attila/Mediafax Foto)

Preşedintele UDMR, Marko Bela, a anunţat, marţi dimineaţa, că parlamentarii Uniunii vor vota în favoarea moţiunii de cenzură pe care au iniţiat-o împreună cu PNL, el precizând, însă, că votul va fi secret şi vă parlamentarii UDMR nu vor arăta bilele înainte de a le introduce în urnă.

"UDMR a avut deja o decizie, şi anume de a semna împreună cu PNL o moţiune de cenzură, (...) şi, în mod firesc, votăm această moţiune de cenzură. Ar fi bizar să nu ne votăm propria moţiune de cenzură", a afirmat el după şedinţa grupurilor parlamentare ale organizaţiei de la Camera Deputaţilor şi de la Senat, care a avut loc înainte de şedinţa de plen.

El a spus că senatorii şi deputaţii UDMR au analizat "încă o dată foarte serios toate argumentele, toate motivele, am încercat să evaluăm consecinţele, perspectivele".

Întrebat de ce a fost nevoie în dimineaţa de marţi de o şedinţă a grupurilor UDMR pentru a lua o decizie în legătură cu votul ce va fi exprimat, liderul UDMR a explicat că până în ultimul moment Uniunea a avut discuţii cu toate partidele, cu PDL, cu PSD şi cu PNL.

"Astăzi avem aceeaşi concluzie, şi anume că dacă trece moţiunea de cenzură şi va cădea Guvernul, vom încerca să avem discuţii cu toate partidele în interesul găsirii unei soluţii bune, comune, stabile. În continuare vom avea discuţii şi, dacă se impune, negocieri cu PSD, cu PNL şi cu PDL", a menţionat Marko.

Chestionat dacă în cadrul şedinţei, au fost parlamentari care să susţină că UDMR nu trebuie să voteze moţiunea, Marko Bela a răspuns că au fost argumente şi contra-argumente, dar că nu s-au polarizat cu prea mare vehemenţă opiniile, el adăugând că trecerea unei moţiuni de cenzură nu e ceva firesc în România până în momenrul actual şi că o eventuală cădere a Guvernului nu depinde de UDMR.

Întrebat dacă vor exista sancţiuni pentru parlamentarii UDMR care nu vor fi prezenţi la şedinţă, Marko Bela a explicat că vor fi două sau trei absenţe, respectiv parlamentari aflaţi în delegaţie oficială.

"Votul, în schimb, în cazul UDMR va fi secret. Noi niciodată nu am procedat la arătarea bilelor sau aşa ceva", a mai spus preşedintele UDMR.

Întrebat despre suspiciunile liberalilor care cred că UDMR va vota împotriva propriei moţiuni, el a arătat că în România există o viaţă politică unde toată lumea suspectează pe toată lumea şi ar fi bine ca aceste suspiciuni să fie depăşite.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici