Marko Bela: PSD şi PDL să se suporte reciproc până la prezidenţiale

Preşedintele UDMR, Marko Bela, a făcut un apel, marţi, la cele două partide de guvernământ "să se suporte reciproc" până la alegerile prezidenţiale, el aprecind că încă există posibilitatea rămânerii împreună a celor două partide.

26 afișări
Imaginea articolului Marko Bela: PSD şi PDL să se suporte reciproc până la prezidenţiale

Marko Bela: PSD şi PDL să se suporte reciproc până la prezidenţiale (Imagine: Mediafax Foto)

"Suntem extrem de nemulţumiţi de acest guvern şi de acestă coaliţie, dar dacă şi-au asumat o răspundere, să o ducă până la prezidenţiale", a afirmat el, într-o conferinţă de presă.

Liderul UDMR a arătat că încă de la început, când s-a constituit actualul Guvern, toate speculaţiile s-au concentrat pe data sau periaoda în care această coaliţie se va destrăma.

"Nu există o coaliţie, nu există o coerenţă a activităţii coaliţiei şi a guvernării. Indiferent de performanţa individuală a ministrilor nu au reuşit să dea răspunsuri adecvate la provocările crizei", a spus Marko.

În opinia sa, există "toate motivele şi toate argumentele" de a spune că actualul Guvern nu ar trebui să meargă mai departe şi că actuala coaliţie ar trebui schimbată cu o altă formulă.

Preşedintele UDMR a subliniat, însă, că acest lucru ar trebui să se întâmple atunci când vor exista certitudini, inclusiv în ceea ce priveşte persoana viitorului preşedinte.

"Actualul guvern ar trebui dus până la prezidenţiale, actualul guvern ar trebui să ducă treburile ţării, oricât de prost funcţionează, până la alegerile prezidenţiale, după aceea, neapărat, vom avea nevoie de un alt guvern", a opinat senatorul.

El a declarat că într-o perioadă extrem de importantă şi încărcată din punct de vedere politic, înainte de alegerile prezidenţiale, este nevoie de stabilitate şi nu de o bulversare a situaţiei şi ca, de acum încolo, timp de mai multe săptămâni, să existe "negocieri, tatonări, conflicte, litigii privind formarea unui nou guvern".

"Noi am sugera, am solicita, la urma urmei, celor două partide să-şi păstreze colaborarea încă o lună şi jumătate şi să se mai uzeze de fructele acestei guvernări extrem de defectuoase", a conchis preşedintele UDMR, Marko Bela.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici