Marko Bela: UDMR ar avea nevoie de Zsolt Nagy

Preşedintele UDMR, Marko Bela, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că regretă faptul că fostul ministru al Comunicaţiilor, Zsolt Nagy, s-a retras "aproape în totalitate" din politică, după ce a fost acuzat de DNA, spunând că Uniunea ar avea nevoie şi de acesta.

24 afișări
Imaginea articolului Marko Bela: UDMR ar avea nevoie de Zsolt Nagy

Marko Bela: UDMR ar avea nevoie de Zsolt Nagy (Imagine: Mediafax Foto)

Întrebat dacă există posibilitatea ca Zsolt Nagy să candideze în toamnă pentru un loc de senator sau deputat, Marko Bela a spus că aceasta este o decizie individuală.

"Eu regret foarte mult că domnul Nagy Zsolt s-a retras aproape în totalitate din politică, vedeţi că în ultima vreme nu e foarte vizibil, şi-a asumat un alt rol. Am avea nevoie şi de domnia sa şi regret încă o dată că de fapt a fost împins în afara politicii, de fapt a fost obligat să iasă. Nu ştiu cine va candida, cine nu, totuşi e decizia fiecăruia, în acest moment nu pot să vă răspund la această întrebare", a declarat preşedintele UDMR.

Marko Bela a refuzat să spună dacă se aşteaptă ca şi alţi demnitari "să păţească ceva asemănător lui Nagy Zsolt", arătând că ar trebui întrebaţi cei din justiţie "dacă se mai pregăteşte ceva împotriva cuiva", întrucât el nu are asemenea informaţii.

Procurorii Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au dispus, în 27 aprilie 2007, începerea urmăririi penale şi faţă de Zsolt Nagy, fost ministru al Comunicaţiilor. Acesta este acuzat de sprijinire a unui grup infracţional organizat cu caracter transnaţional şi de trădare prin transmitere de secrete, ambele în concurs. Potrivit Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Nagy a verificat permanent dacă discuţiile telefonice ale acuzaţilor de spionaj şi constituire a unui grup infracţional sunt monitorizate, susţinere pe care acesta a negat-o.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici