Marko:Dacă Curtea Constituţională se referă la data alegerilor locale, atunci acestea trebuie ţinute la termenul iniţial

Alegerile locale trebuie organizate în termenul prevăzut iniţial, dacă motivaţia deciziei Curţii Constituţionale se referă la data acestor alegeri, urmând ca partidele să se consulte pentru a stabili data alegerilor parlamentare, a declarat agenţiei MEDIAFAX vicepremierul Marko Bela.

503 afișări
Imaginea articolului Marko:Dacă Curtea Constituţională se referă la data alegerilor locale, atunci acestea trebuie ţinute la termenul iniţial

Marko Bela (Imagine: Mihai Barbu/Mediafax Foto)

"Trebuie văzută motivaţia deciziei, iar dacă această motivaţie se referă la data alegerilor locale, atunci, după părerea mea, aceste alegeri trebuie ţinute la termenul iniţial, urmând ca partidele să se consulte pentru a stabili data alegerilor parlamentare", a spus fostul preşedinte al UDMR.

El a adăugat că decizia Curţii Constituţionale are mai mult un impact politic decât organizatoric.

Comasarea alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale cu cele parlamentare este neconstituţională, a decis, miercuri, Curtea Constituţională, admiţând astfel sesizarea USL.

USL a sesizat Curtea Constituţională cu privire la Legea privind comasarea alegerilor, după respingerea moţiunii de cenzură depuse după asumarea răspunderii Guvernului pe acest act normativ, reprezentanţii Uniunii menţionând că cer CC "o atitudine de respect faţă de lege şi democraţie".

Prim-vicepreşedintele PDL Sorin Frunzăverde a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că decizia Curţii Constituţionale privind neconstituţionalitatea comasării alegerilor "determină foarte clar că alegerile locale vor avea loc în prima duminică a lunii iunie", iar parlamentarele vor fi "la timp".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici