Marko despre situaţia politică actuală: Caragiale trăieşte

Situaţia politică actuală ilustrează faptul că "deşi nu îl evocăm prea des, Caragiale trăieşte”, a spus, sâmbătă, preşedintele UDMR, Marko Bela în faţa Consiliului Reprezentanţilor Unionali.

1 afișare
Imaginea articolului Marko despre situaţia politică actuală: Caragiale trăieşte

Marko despre situaţia politică actuală: Caragiale trăieşte

"Caragiale trăieşte. Trăieşte acel spirit politic, acea mentalitate din care el a reuşit să facă o adevărată capodoperă. Azi e o situaţie tragicomică, elita politică românească – deşi nu ştiu dacă poate fi numită elită, este oarbă. Orbeşte se luptă ei între ei, deja nu de zile, nu de luni, ci de ani, pentru competenţe şi pentru putere reală”, a declarat Marko Bela, în raportul său politic.

El a susţinut că "poate să pară absurd” faptul că preşedintele vrea să formeze Guvernul, să spună care să fie configuraţia acestuia, deşi Constituţia asigură o structură în care partidele de coaliţie şi premierul poartă răspunderea numirii miniştrilor.

"Suferă România şi întreaga societate românească”, a susţinut Marko Bela, arătând că în acest context, "de pierdere de direcţie generală", reprezentanţii UDMR nu trebuie să-şi piardă din vedere priorităţile, ci să le aducă aminte de ele partenerilor lor.

"Am ajuns în situaţia în care în acest zgomot continuu, unii dintre noi nici nu mai consideră că trebuie să vorbim de anumite lucruri, cum ar fi legea minorităţilor, chestiunea energiei, infrastructurii. În această ţară, de trei ani nu se construieşte o autostradă, niciun kilometru, unde ar fi trebuit deja să existe. În ceea ce priveşte învăţământul, pare să existe o dezbatere publică, deşi e numai de formă. Descentralizarea - în ciuda declaraţiilor răsunătoare, superbe, nu s-a făcut mare lucru. Nu trebuie să uităm de priorităţi, să le aducem aminte partenerilor noştri. Noi înşine să nu pierdem direcţia în acastă pierdere de direcţie generală”, a spus preşedintele UDMR.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici