Marko: Este firesc să finalizăm legea Statutului sesiunea aceasta

Preşedintele UDMR, Marko Bela, a declarat, marţi, că Legea privind Statutul minorităţilor naţionale ar trebui să fie adoptată de Parlament în această sesiune parlamentară, potrivit unei convenţii în cadrul coaliţiei de guvernare.

31 afișări
Imaginea articolului Marko: Este firesc să finalizăm legea Statutului sesiunea aceasta

Marko: Este firesc să finalizăm legea Statutului sesiunea aceasta (Szavuj Attila/Mediafax Foto)

"Am convenit că în sesiunea aceasta ar trebui să treacă legea. Dacă se ia în considerare că ani de zile am discutat această lege, ani de zile a stat după aceea e foarte firesc să încercăm să finalizăm legea sesiunea aceasta", a afirmat liderul UDMR, într-o conferinţă de presă.

Menţionând că legea nu este stufoasă, nu are "sute şi sute de articole", Marko a apreciat că aceasta poate fi adoptată dacă există voinţă politică. El a precizat că Uniunea a convenit cu PDL să susţină adoptarea proiectului de lege.

"În principiu, ne-am înţeles să luăm proiectul existent în Parlament, care a fost rezultatul unui compromis, să luăm în considerare opinia Comisiei de la Veneţia, care, la vremea respectivă, a făcut o analiză, un raport asupra acestui proiect", a mai spus preşedintele UDMR.

Liderul PDL, premierul Emil Boc a cerut, marţi, deputaţilor să finalizeze procedurile legislative la Statutul minorităţilor naţionale, blocat în dezbatere parlamentară de aproape trei ani, arătând că actul normativ este unul foarte important pentru o societate democratică. Boc a arătat totodată că statutul minorităţilor va corespunde cerinţelor europene, precum şi legislaţiei româneşti în domeniu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici