Marko: Guvern minoritar ar fi o soluţie de avarie, UDMR e deschisă către toate formulele

Preşedintele UDMR, Marko Bela, a declarat, joi, că un Guvern minoritar ar fi o soluţie de avarie şi a afirmat din nou că Uniunea este deschisă către toate formulele de guvernare, nu numai în cadrul majorităţii PSD-PNL-UDMR, ci şi spre o varianta PDL-PNL-UDMR.

27 afișări
Imaginea articolului Marko: Guvern minoritar ar fi o soluţie de avarie, UDMR e deschisă către toate formulele

Marko: Guvern minoritar ar fi o soluţie de avarie, UD1MR e deschisă către toate formulele (Imagine: Szavuj Attila/Mediafax Foto)

În ceea ce priveşte ideea unui Guvern de uniune naţională, liderul UDMR şi-a declarat rezerva că acesta ar fi o soluţie.

"Nici nu sunt convins că în acest moment neapărat am avea nevoie de aşa ceva", a afirmat Marko, după şedinţa Consiliului Consultativ al Preşedinţilor Organizaţiilor Teritoriale ale UDMR.

Marko a menţionat că preşedinţii organizaţiilor teritoriale ale UDMR au ajuns la aceeaşi concluzie cu aceea a membrilor Consiliului Permanent, respectiv că, în acest moment, prioritatea trebuie să fie alcătuirea unui Guvern stabil, care să fie capabil să abordeze în mod corect problemele crizei economice.

În ceea ce priveşte eventuale negocieri care ar urma să aibă loc pentru formarea unui Guvern, Marko a subliniat că acestea trebuie să aibă loc după ce Curtea Constituţională va lua o decizie în privinţa cererii de anulare a turului doi al alegerilor prezidenţiale formulată de PSD.

"UDMR încearcă să păstreze colaborarea strânsă şi consultarea cu PNL în ceea ce priveşte posibilitatea participării comune într-un viitor Guvern, dar, în acelaşi timp, suntem deschişi către diferite formule de guvernare dacă se solicită participarea UDMR, în condiţii clare, transparente şi fără echivoc", a rezumat el concluziile întâlnirii de joi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici