Marko: Un eventual congres extraordinar, doar dacă se schimbă sistemul politic

O eventuală schimbare a sistemului politic ar putea duce la convocarea unui congres extraordinar al UDMR, a declarat, sâmbătă, la Târgu- Mureş, preşedintele UDMR, Marko Bela.

1 afișare
Imaginea articolului Marko: Un eventual congres extraordinar, doar dacă se schimbă sistemul politic

Marko: Un eventual congres extraordinar, doar dacă se schimbă sistemul politic

Întrebat despre avertismentul senatorului Eckstein Kovacs Peter, potrivit căruia UDMR nereformată ar putea pierde la următoarele alegeri, preşedintele Uniunii, Marko Berla, a declarat că senatorul a avut întotdeauna astfel de aprecieri.

"UDMR în primul rând nu este un partid, nici nu cred c-ar trebui să devenim. Reforma nu este un act singular UDMR. Noi trebuie să fim în permanentă reformă, prin promovarea tinerilor. Putem vorbi de un eventual congres UDMR dacă se schimbă sistemul electoral. Eventual o astfel de schimbare ar putea face necesar un congres. Eckstein întotdeauna a apreciat aşa, şi acum un an, şi acum doi ani”, a spus Marko Bela.

Acesta a adăugat că strategia pe cinci ani a UDMR, care va fi adoptată, sâmbătă, de Consiliul Reprezentanţilor Unionali la Târgu Mureş, este "un document deschis”, iar în perioada următoare oricine poate veni cu adăugări sau propuneri de modificare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici