Măsuri în energie. USR: Când modifici o lege de şapte ori, înseamnă că ai greşit-o din capul locului

Deputatul USR Cristina Prună spune că măsurile în energie sunt o „bătaie de joc” şi Guvernul nu gândeşte în perspectivă: „Când modifici o lege de şapte ori, înseamnă că ai greşit-o din capul locului”, spune ea.

246 afișări
Imaginea articolului Măsuri în energie. USR: Când modifici o lege de şapte ori, înseamnă că ai greşit-o din capul locului

Măsuri în energie. USR: Când modifici o lege de şapte ori, înseamnă că ai greşit-o din capul locului

Când modifici o lege de şapte ori, poate trebuie să te gândeşti că ai greşit-o din capul locului, declară la RFI deputata USR Cristina Prună. Vicepreşedinta Comisiei pentru Industrii critică Guvernul pentru ultimele măsuri de plafonare din energie.

Guvernul face un pas înapoi şi renunţă la măsura prin care persoanele cu mai multe locuinţe erau obligate să depună o declaraţie pe propria răspundere, pentru a beneficia de plafonarea din energie. Decizia iniţială a provocat nemulţumiri şi cozi la ghişeele furnizorilor.

Cristina Prună critică Guvernul: „Asistăm la o bătaie de joc şi asta din cauza incompetenţei Guvernului actual şi mai ales şi din cauza faptului că în Parlament, după ce Guvernul dă OUG-uri, mai mult de 220 de parlamentari PSD, PNL şi UDMR nu sunt în stare să facă legi, să voteze legi, care să nu mai pună oamenii pe drumuri. Din păcate, pe legile acestea pe care le-a dat Guvernul, Ordonanţele de Urgenţă, au existat foarte multe modificări, au fost modificate de şapte ori, iar atunci când modifici o lege de şapte ori, poate trebuie să te gândeşti că ai greşit-o din capul locului”.

Deputata prezintă măsurile propuse de USR: „Noi am depus atunci un amendament, astfel încât această plafonare pe care Guvernul a propus-o să se aplice pe tranşe de consum, amendament care a fost respins, adică am spus: pe primii 100 kW să se aplice preţul de 0,68 de lei/kW pentru toată lumea, pe următorii, până la 255 să se aplice acel preţ de 0,8 lei pentru toată lumea. Deci existau soluţii, astfel încât să nu mai fie puşi oamenii pe drumuri, dar nu au fost luate în seamă. Dar pe termen mediu şi lung, iarăşi, noi nu ştim ce se întâmplă, pentru că nu există o gândire în perspectivă a acestui Guvern. Au plafonat, au reglementat, dar această criză este o criză a producţiei de energie şi de aceea, acum ar trebui să vedem Guvernul cum se gândeşte să eficientizeze consumul de energie şi să crească producţia de energie”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici