Maximum trei minute pentru susţinerea unui amendament la buget

Parlamentarii din comisiile de buget-finanţe au decis, vineri, limitarea la trei minute a timpului de susţinere a amendamentelor la proiectul bugetului de stat pe 2010.

19 afișări
Imaginea articolului Maximum trei minute pentru susţinerea unui amendament la buget

Maximum trei minute pentru susţinerea unui amendament la buget (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Deputatul PDL Petru Călian a propus la începutul şedinţei ca pentru "operativitatea" lucrărilor să se stabilească la maximum 60 de secunde timpul de susţinere a amendamentelor. În replică, unii dintre deputaţii şi senatorii din comisii au arătat că ar putea exista situaţii în care să citească prea repede amendamentele şi să nu se înţeleagă ce modificări propun la dezbaterea bugetului.

"Este o regulă normală să stabilim o limită de timp, pentru că altfel, la câte amendamente avem, ne vor trebui 600 de zile de muncă, adică doi ani de acum încolo pentru dezbaterea legii bugetului de stat", a spus şi democrat-liberalul Constantin Dascălu.

În final, parlamentarii au acceptat să se acorde maximum trei minute pentru susţinerea amendamentelor de către iniţiatorii acestora.

"Acum trebuie să stabilim cine stă cu ochii pe ceas, secretarii comisiei să aibă ceas", a spus preşedintele Comisiei de buget-finanţe a Camerei, Viorel Ştefan (PSD).

Viorel Ştefan a făcut şi un calcul, spunând că la numărul de amendamente propuse ar fi necesare 26 de zile de dezbateri.

La ora transmiterii acestei ştiri, ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, participă la şedinţa comisiilor de buget-finanţe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici