Mazăre: Miniştrii PSD nu ar fi dat din mână instituţiile, în teritoriu, dacă nu le impunea Dragnea

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, susţine că miniştrii PNL doresc să descentralizeze cât mai puţine direcţii către autorităţile locale şi că nici miniştrii PSD "nu ar fi vrut să dea din mână" instituţii în teritoriu dacă nu le-ar fi impus Liviu Dragnea.

143 afișări
Imaginea articolului Mazăre: Miniştrii PSD nu ar fi dat din mână instituţiile, în teritoriu, dacă nu le impunea Dragnea

Mazăre: Miniştrii PSD nu ar fi dat din mână instituţiile, în teritoriu, dacă nu le impunea Dragnea (Imagine: Thomas Câmpean/Mediafax Foto)

"Am văzut că niciun liberal nu a putut să scape de această meteahnă, probabil că nu ar fi scăpat nici PSD-iştii, numai că Dragnea era peste ei, era şeful lor. Eu sunt convins că nici miniştrii de la ministerele PSD nu ar fi vrut să dea din mână, că nu vrea să dea niciunul din mână, să descentralizeze, el vrea să coodoneze cât mai mult, el să fie jupânul absolut. Şi la liberali văd că a ţinut schema asta. Nu ştiu de ce până acum vorbeau despre descentralizare şi acum, normal, când s-au văzut pe scaune, nu lasă nimic", a declarat Mazăre, joi, într-o conferinţă de presă.

El a spus că a remarcat tendinţa că "atunci când un om ajunge într-o funcţie de conducere doreşte să aibă cât mai multe lucruri de controlat".

"Tendinţa pe care am observat-o eu, fiind în această administraţie, este că omul când ajunge pe funcţie consideră că este veşnic şi tratează ministerul, compania, primăria ca pe propria lui moşie şi vrea să adune cât mai mult acolo. E foarte greu să le scoţi oamenilor această tendinţă pe care eu nu o înţeleg. Ai văzut cum se aşează, îşi fac birouri fastuoase să adune cât mai multă putere, cât mai mult să controleze şi el după trei luni de zile pleacă cu un şut în cur”, a afirmat primarul Constanţei.

Guvernul va aproba în 14 noiembrie proiectul de buget pentru anul viitor şi proiectul de lege privind descentralizarea, urmând ca, foarte probabil în 19 noiembrie, Executivul să îşi angajaze în Parlament răspunderea pentru descentralizare, a anunţat, miercuri, premierul Victor Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici