Mehedinţi: Consilier găsit incompatibil de ANI şi demis de 3 ori de fostul prefect, repus în funcţie

Preşedintele PSD Mehedinţi, Adrian Duicu, demis de către fostul prefect din funcţia de consilier judeţean, după ce ANI l-a găsit incompatibil, firma sa având afaceri cu statul, a fost repus în funcţie de către noul prefect al judeţului, Nicolae Drăghia.

1081 afișări
Imaginea articolului Mehedinţi: Consilier găsit incompatibil de ANI şi demis de 3 ori de fostul prefect, repus în funcţie

Mehedinţi: Consilier găsit incompatibil de ANI şi demis de 3 ori de fostul prefect, repus în funcţie (Imagine: Laszlo Mihaly/Mediafax Foto)

Ordinul prin care fostul prefect de Mehedinţi, Ion Mîţu, a decis, în 9 mai, încetarea mandatului de consilier judeţean al liderului PSD Adrian Duicu, a fost revocat de către actualul prefect, Nicolae Drăghia, susţinut de PSD.

În actul oficial semnat de noul prefect al judeţului Mehedinţi, Nicolae Drăghia, şi obţinut de corespondentul MEDIAFAX, se menţionează: "Se revocă Ordinul prefectului numărul 114/09.05.2012, privind constatarea încetării de drept a mandatului de consilier al domnului Duicu Adrian din cadrul Consiliului Judeţean Mehedinţi".

Până la ora transmiterii acestei ştiri, prefectul Nicolae Drăghia nu a putut fi contactat.

Contactat de corespondentul MEDIAFAX, liderul PSD Mehedinţi, Adrian Duicu, a declarat că nu a fost înştiinţat despre ordinul noului prefect: "Nu ştiu despre niciun ordin, n-am fost informat până la această oră".

Fostul prefect Ion Mîţu susţine că ordinul emis de Drăghia este ilegal, întrucât nu are avizul de legalitate al instituţiei prefectului, şi îl acuză pe Drăghia că reprezintă interesele de partid ale liderului PSD Mehedinţi.

"Nu respectă legea, este membru de partid al domnului Duicu Adrian, candidat la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean. Asta nu este atitudine de prefect, e atitudine de interlop. Eu am dat un ordin al prefectului care avea la bază referatul secretarului Consiliului Judeţean, care avea la bază contractul făcut cu Spitalul Judeţean şi actul de la Registrul Comerţului. Nu poţi să dai un asemenea act care nu are nici măcar viza de legalitate de la instituţia prefectului. În mod clar mâine voi ataca, voi face plângere penală", a spus fostul prefect de Mehedinţi Ion Mîţu.

Nicolae Drăghia a fost învestit în funcţia de prefect al judeţului Mehedinţi luni seară, de către ministrul delegat al Administraţiei, Victor Paul Dobre, la eveniment participând zeci de primari USL, dar şi preşedintele PSD Mehedinţi, Adrian Duicu, acesta fiind şi candidatul USL pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi.

În perioada 1992-1996, Nicolae Drăghia a fost deputat PSD, iar în perioada 2006-2009 a fost subprefect.

Potrivit CV-ului publicat pe site-ul Prefecturii Mehedinţi, începând cu anul 2009 Nicolae Drăghiea a îndeplinit funcţia de inspector guvernamental în cadrul Secretariatului General al Guvernului, având, în Mehedinţi, atribuţii din sfera de competenţă a Ministerului Educaţiei.

În 9 mai, consilierul judeţean Adrian Duicu, care candidează la preşedinţia Consiliului Judeţean Mehedinţi din partea USL, a fost găsit incompatibil de ANI întrucât a participat la adoptarea în CJ a unor hotărâri privind închirierea unui teren şi vânzarea a două imobile către o firmă în care este asociat.

Potrivit ANI, Ioan Adrian Duicu a participat la deliberarea şi adoptarea unei hotărâri a Consiliului Judeţean Mehedinţi din 28 octombrie 2008 prin care a fost aprobată închirierea unui teren, în suprafaţă de 250 de metri pătraţi situat în incinta Spitalului Judeţean de Urgenţă Drobeta-Turnu Severin către SC Romrad-RMN SRL, precum şi a unei hotărâri din 31 august 2009, privind vânzarea a două corpuri de proprietate din municipiu către aceeaşi societate, în condiţiile în care el era asociat în cadrul firmei.

Ioan Adrian Duicu este consilier judeţean în CJ Mehedinţi din 27 iunie 2008, iar din 2 aprilie 2007 este asociat în cadrul SC Romrad-RMN SRL, se preciza într-un comunicat al ANI.

Tot în 9 mai, prefectul de atunci al judeţului Mehedinţi, Ion Mîţu, a decis încetarea mandatului de consilier judeţean al liderului PSD Adrian Duicu, spunând că acesta este "recidivist" şi că este a treia oară când îl demite pentru că firma sa are afaceri cu statul.

Mîţu declara că a semnat ordinul de încetarea a mandatului de consilier judeţean al liderului PSD Mehedinţi, Adrian Duicu, după ce firma pe care acesta o deţine, S.C. ROMRAD-R.M.N. S.R.L., a semnat un contract de prestări servicii medicale cu Spitalul Judeţean, unitate administrată de Consiliul Judeţean.

Mîţu a arătat că respectivul contract, în valoare de 65 000 de lei, are ca obiect prestarea de investigaţii medicale efectuate de S.C. ROMRAD-R.M.N. S.R.L.

"Este recidivist. Este a treia oară când îl dau afară din această funcţie, din funcţia de vicepreşedinte de CJ, l-am mai dat afară apoi din funcţia de consilier judeţean şi acum tot din funcţia de consilier judeţean pentru afaceri cu statul. Din păcate, dânsul nu a înţeles că legea nu se poate încălca", afirma fostul prefect.

Contactat la acea dată de corespondentul MEDIAFAX, Adrian Duicu a spus că decizia ANI nu are nicio valoare.

El a afirmat că nu va contesta decizia dată de ANI cu privire la starea sa de incompatibilitate întrucât are o hotărâre definitivă şi irevocabilă a Curţii de Apel Craiova care i-a dat câştig de cauză şi în care se precizează că nu este în conflict de interese.

În anul 2009, prefectul de Mehedinţi a semnat un ordin de încetare a mandatului lui Adrian Duicu din funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi, după ce s-a constatat că acesta a votat în şedinţă vânzarea a două corpuri de proprietate din municipiul Drobeta Turnu Severin către S.C. ROMRAD-R.M.N. S.R.L, societate în care Duicu deţine calitatea de asociat, încălcând, astfel, prevederile din Legea administraţiei publice locale. Ulterior, Adrian Duicu a obţinut o hotărâre judecătorească şi a revenit în funcţia de consilier judeţean, pentru ca în anul 2010 prefectul de Mehedinţi să semneze un nou ordin de încetare a mandatului lui Duicu.

În 2010, ROMINVEST OIL, firmă deţinută de Adrian Duicu, a vândut carburant pentru maşinile Consiliului Judeţean Mehedinţi, contractul încheiat între cele două părţi făcând obiectul celui de-al doilea ordin semnat de prefect pentru încetarea mandatului de consilier judeţean a lui Duicu. Adrian Duicu a atacat în instanţă şi acest ordin şi a revenit în funcţia de consilier câteva luni mai târziu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici