Candidatul USL la preşedinţia Consiliului Judeţean Mehedinţi, găsit incompatibil de ANI

Consilierul judeţean Adrian Duicu, care candidează la preşedinţia Consiliului Judeţean Mehedinţi din partea USL, a fost găsit incompatibil de ANI, întrucât a participat la adoptarea în CJ a unor hotărâri privind închirierea unui teren şi vânzarea a două imobile către o firmă în care este asociat.

733 afișări
Imaginea articolului Candidatul USL la preşedinţia Consiliului Judeţean Mehedinţi, găsit incompatibil de ANI

Candidatul USL la preşedinţia Consiliului Judeţean Mehedinţi, găsit incompatibil de ANI (Imagine: Laszlo Mihaly/Mediafax Foto)

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat, în urma evaluării începute în 16 decembrie 2011, că Ioan Adrian Duicu, consilier judeţean în cadrul Consiliului Judeţean Mehedinţi, a regimului juridic privind conflictul de interese în materie administrativă.

Potrivit ANI, Ioan Adrian Duicu a participat la deliberarea şi adoptarea unei hotărâri a Consiliului Judeţean Mehedinţi din 28 octombrie 2008 prin care a fost aprobată închirierea unui teren, în suprafaţă de 250 de metri pătraţi situat în incinta Spitalului Judeţean de Urgenţă Drobeta-Turnu Severin către SC Romrad-RMN SRL, precum şi a unei hotărâri din 31 august 2009, privind vânzarea a două corpuri de proprietate din municipiu către aceeaşi societate, în condiţiile în care el era asociat în cadrul firmei.

Ioan Adrian Duicu este consilier judeţean în CJ Mehedinţi din 27 iunie 2008, iar din 2 aprilie 2007 este asociat în cadrul SC Romrad-RMN SRL, se arată într-un comunicat de miercuri al ANI.

Conform dispoziţiilor articolului 46, alineatul 1 din Legea administraţiei publice locale, "nu poate lua parte la deliberare şi la adoptarea hotărârilor consilierul local care, fie personal, fie prin soţ, soţie, afini sau rude până la gradul al patrulea inclusiv, are un interes patrimonial în problema supusă dezbaterilor consiliului local".

Astfel, a fost dispusă începerea demersurilor pentru anularea contractelor încheiate cu încălcarea prevederilor legale privind conflictul de interese.

"Complementar, fapta persoanei cu privire la care s-a constatat nerespectarea regimului juridic al conflictului de interese constituie temei pentru eliberarea din funcţie, precum şi interdicţia de a mai ocupa o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data rămânerii definitive a raportului, ori, după caz, constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementărilor aplicabile demnităţii şi funcţiei respective", se mai arată în comunicatul ANI.

Adrian Duicu (PSD) candidază din partea USL la alegerile locale din 10 iunie pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici