Meleşcanu, interviu la BBC pe tema amnistiei. Răspunsul pe care l-a dat când a fost întrebat de ce se vrea să se dea amnistie pentru politicieni corupţi, printre care şi liderul PSD | VIDEO

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat, într-o intervenţie la BBC, că autorităţile române încearcă să rezolve problema supraaglomerării din puşcării, întrebat fiind de ce intenţionează să se dea amnistie pentru politicieni corupţi, printre care şi liderul PSD Liviu Dragnea.

8064 afișări
Imaginea articolului Meleşcanu, interviu la BBC pe tema amnistiei. Răspunsul pe care l-a dat când a fost întrebat de ce se vrea să se dea amnistie pentru politicieni corupţi, printre care şi liderul PSD | VIDEO

Teodor Meleşcanu răspunde la BBC pe tema amnistiei

”Liderul dumneavoastră a fost găsit vinovat pentru corupţie, din acest motiv nu a putut deveni prim-ministru. Şi acum, ţara dumneavoastră încearcă să introducă o nouă amnistie care să le permită politicienilor să scape. Cel fel de semnal trimite acest lucru?”, l-a întrebat jurnalista BBC Emily Maitlis.

Teodor Meleşcanu a spus că autorităţile de la Bucureşti încearcă să rezolve problema supraaglomerării din închisori.

”Vă pot spune foarte direct că una din cele mai dificile chestiuni pentru România este problema penitenciarelor şi centrelor de detenţie. Există procedură de sancţionare (infringement) despre aglomeraţia din închisori şi studiem posibilitatea de a încerca să găsim soluţii care ar oferi condiţii mai bune pentru cei aflaţi în închisoare. Din acest punct de vedere, ne gândim la posibilitatea de a folosi dispozitive electronice ce vor permite ca cei condamnaţi (...)să stea acasă”, a răspuns ministrul român al Afacerilor Externe.

El a fost întrerupt de jurnalista BBC: ”Mă scuzaţi. Vorbim despre o practică politică coruptă şi dacă ţara dumneavoastră, guvernul dumneavoastră va permite o amnistie pentru acei politicieni care sunt găsiţi vinovaţi. Este absurd”.

”Poate credeţi că este absurd, însă vă pot asigura că, din când în când, dacă lucrurile nu merg bine în ceea ce priveşte codul penal, sunt posibilităţi să studiem soluţii alternative”, a mai afirmat Meleşcanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici