Mesaj VIDEO al premierului Dăncilă la preluarea preşedinţiei Consiliului UE

Premierul Viorica Dăncilă a transmis, marţi, un mesaj video cu prilejul preluării preşedinţiei Consiliului UE, afirmând că dacă 2018 a fost anul României Centenare, 2019 va fi cel al României europene, promotor al coeziunii între statele membre.

600 afișări
Imaginea articolului Mesaj VIDEO al premierului Dăncilă la preluarea preşedinţiei Consiliului UE

Mesajul lui Dăncilă la preluarea preşedinţiei Consiliului UE: 2019 va fi anul României europene, promotor al coeziunii între statele membre

”2018 a fost anul României Centenare, 2019 va fi cel al României europene, promotor al coeziunii între statele membre. Este esenţial ca în acest moment simbolic pentru destinul european al ţării noastre să dovedim încredere, forţă şi înţelepciune. Începând de astăzi vom prelua Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene pentru o perioadă de şase luni. România va avea şansa, dar şi responsabilitatea, de a demonstra şi valorifica potenţialul şi valenţele sale europene, în efortul de întărire a ceea ce reprezintă construcţia europeană: o Uniune a cetăţenilor, a libertăţilor, a eforturilor şi capacităţilor noastre conjugate”, a declarat Viorica Dăncilă.

Ea a precizat că rolul de Preşedinţie a Consiliului Uniunii Europene presupune gestionarea cu imparţialitate şi profesionalism a temelor aflate pe agendă.

”De la cele mai simple până la cele mai complexe, aceste teme au implicaţii în viaţa de zi cu zi a noastră, a tuturor, şi vor contribui la evoluţia societăţii europene. Vorbim despre definirea bugetului Uniunii Europene post-2020, funcţionarea Pieţei Unice Europene şi competitivitatea industriei europene, de impulsionarea digitalizării industriei europene şi evoluţia inteligenţei artificiale, de drepturile sociale, de agenda de securitate internă, lupta împotriva terorismului, de gestionarea provocărilor determinate de migraţie, de viitorul Uniunii Europene. O misiune dificilă şi, deopotrivă, onorantă, pe care am pregătit-o temeinic la nivelul Guvernului”, a adăugat Dăncilă.

Ea a mai afirmat că preşedinţia română a Consiliului UE este un proiect de ţară şi că este nevoie de unitate.

”Este un proiect de ţară, care trebuie să ne unească în jurul unui obiectiv comun şi în beneficiul românilor. Sunt om al dialogului şi al consensului. Am încredere că împreună, instituţii ale statului, forţe politice şi societate civilă ne vom coagula forţele şi vom participa constructiv pentru un mandat de succes al României. Va fi un moment de maximă vizibilitate, nu doar la nivel instituţional şi politic, ci pentru întreaga noastră societate. Avem ocazia să fim văzuţi acţionând, contribuind activ la luarea deciziilor la nivel european şi să arătăm o imagine corectă despre România. Plus valoarea românilor în această mare familie europeană constă inclusiv în spiritul dinamic şi profund pro-european, o abordare de care Europa are mare nevoie în această perioadă marcată de incertitudini, dar de o importanţă aparte pentru viitorul nostru comun. Este ocazia să arătam, deopotrivă, bogăţia culturală şi intelectuală a României, a românilor, şi modul în care înţelegem cu toţii să trăim şi să ne dezvoltăm într-o Uniune Europeană a diversităţii. Am încredere că vom contribui la menţinerea unitătii, coeziunii şi solidaritătii ca elemente fundamentale la nivel european”, a mai spus Dăncilă.

De asemenea, ea a remintit că motto-ul preşedinţiei României este „coeziunea, o valoare comună europeană”.

”Uniunea Europeană poate progresa, în spiritul ideilor fondatoare ale proiectului european, doar menţinând coeziunea şi depăşind decalajele între statele membre, în toate formele lor de manifestare. Acesta este tonul pe care dorim să susţinem ritmul intens al lucrărilor Consiliului Uniunii Europene. Ne-am propus ca la predarea mandatului să fim reconfirmaţi ca o voce puternică, un partener serios, care lasă o bază solidă pentru definirea următorului capitol al construcţiei europene. Cu aceste gânduri, vă invit să începem cu încredere noul an, conştienţi de responsabilitatea şi oportunitatea ce ne revin. Să fim uniţi, dragi cetăţeni români şi europeni, să ne bucurăm împreună de tot ce înseamnă apartenenţa noastră la Uniunea Europeană”, a conchis premierul Viorica Dăncilă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici